NCC disket fra Oppdølstranda

NCC Construction hadde det laveste tilbudet på Oppdølstranda, men ble avvist på grunn av ”avvik som ikke kunne ansees som ubetydelige” i tilbudet sitt.

Onsdag ble AF Gruppen innstilt som entreprenør for utbyggingen av Rv. 70 Oppdølsstranda i Sunndal kommune på Indre Nordmøre. Dette på tross av at deres anbud på 574 millioner kroner var vesentlig høyere enn NCC Construction (531 millioner kroner).

Til Dagens Næringsliv forteller prosjektleder Per Bjørn Gjelsten i Statens vegvesen at tilbudet fra NCC ikke var i henhold til kontraktens krav. Blant annet var enkelte tilleggsarbeid satt til kun en krone timen. Dermed valgte Vegvesenet å avvise NCCs tilbud.

Tidens Krav skriver også at prosjektledelsen var i kontakt med juridiske eksperter lokalt og sentralt for å sikre seg om at de kunne utestenge entreprenøren på det grunnlaget de har brukt.

– Vi har nettopp fått meldingen fra Statens vegvesen, og vil nå gå gjennom den begrunnelsen som er gitt for tildelingen av oppdraget, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC Construction i en kommentar til Byggeindustrien.

Han vil ikke si noe om hvorvidt NCC kommer til å ta avgjørelsen videre før de har gått igjennom begrunnelsen.