AF fikk Svea-kontrakt

AF Gruppen har inngått avtale med Store Norske Spitsbergen Grubekompani om transport, anleggs- og vedlikeholdstjenester i Svea.

Kontrakten omfatter transport av kull, vedlikehold av veier, flyplass og annen infrastruktur i Svea. AF Gruppen er opptatt av lokal forankring og kunnskap. Hensikten er å etablere et eget selskap for å drive virksomhet på Svalbard.

Kontrakten starter opp 1. september og har en varighet på fem år med opsjon på ytterligere to år. Kontraktens verdi er anslått til MNOK 600.

- Vi ser frem til å starte opp anleggsarbeider på Svalbard. Vi har erfaring med anleggsvirksomhet i området, og ser frem til å benytte vår kompetanse til gjennomføring av kontrakten, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Ansatte i Sveagruven som er tilknyttet disse tjenestene i dag, vil bli tilbudt ansettelse i AF Gruppen

Det var Leonard Nilsen & Sønner (LNS) som hadde den forrige Svea-kontrakten. De var en av to leverandører som sammen med tidligere kulldirektør Robert Hermansen ble siktet for grov korrupsjon i fjor høst. Både direktøren og styrelederen i Leonard Nilsen har trådt tilbake mens saken pågår.