Flere kvinnelige ingeniører

Flere kvinnelige ingeniører vil tilføre samfunnet nye løsninger og nye resultater, mener administrerende direktør i Sweco, Vibecke Hverven.

Ingeniørbransjen har tradisjonelt vært dominert av menn, men de siste årene har stadig flere kvinner valgt å utdanne seg til ingeniører. I det rådgivende ingeniørselskapet Sweco er om lag hver fjerde ansatt kvinne og av årets 50 sommerstudenter, er hver tredje kvinne.

- Sweco har en ambisiøs vekstplan med kompetanse og kunnskap i fokus, som er uavhengig av kjønn. Vi ønsker oss en balansert rekruttering. Vi registrerer med glede at kvinnene kommer i stor fart inn i de ingeniørfaglige yrkene. Kvinnenes inntog i en bransje tradisjonelt dominert av menn er viktig for å bidra til en balansert samfunnsutvikling, sier Hverven.

- Viktig med mangfoldig arbeidskultur
Hverven mener at vi allerede de nærmeste år vil komme til å se løsninger som er utformet med en annen innfallsvinkel enn i dag.

- Kvinnelige ingeniører vil tilføre samfunnet nye løsninger og nye resultater. Vi trenger både flere kvinnelige og mannlige ingeniører. I en tradisjonell bransje er det sunt med fagpersoner som kompletterer og utfordrer hverandre. Det vil skape vidsynte arbeidsprosesser ved at enkeltindivider og kjønn bidrar inn i arbeidet med sine perspektiv og styrker. Mer enn noen gang handler ingeniør- og miljøfaglige prosjekter om å forene økonomiske, økologiske og menneskelige hensyn. Og i slike prosjekter er en mangfoldig arbeidskultur viktig, mener Hverven.

Drømmebedrift
Sweco utlyste i vår 50 sommerjobber. Totalt kom det inn 1130 søknader fra ingeniørstudenter over hele landet. Den 29. juni samles alle de 50 studentene på Swecos hovedkontor på Lysaker. Her vil de blant annet få en presentasjon av Swecos forretningsområder, de vil jobbe med aktuelle case i grupper og de vil få en innføring i hva som ligger i rådgiverrollen i Sweco. Når studentene starter sine ulike sommerjobber i Sweco får de mulighet til å erfare hvordan den kunnskap og teori de tilegner seg gjennom sine studier brukes i praksis i et rådgivende ingeniørfirma.. Gjennom det får studentene nyttig og relevant arbeidserfaring å ta med videre i studietiden.

På Universums liste over Drømmebedriftene 2011, ble Sweco i år kåret til den 3. mest attraktive arbeidsgiveren i kategorien teknologi. Kun gigantene Statoil og Aker Solutions er mer attraktive enn Sweco blant norske ingeniørstudenter.