Stor rive- og gjenvinningskontrakt for AF Gruppen

AF Gruppen er blitt tildelt en intensjonsavtale med Statoil, på vegne av Gassco som operatør, om riving og gjenvinning av stigerørsplattformen H7.

Installasjonen ligger i tysk sektor av Nordsjøen og har vært en del av distribusjonsnettet for eksport av gass til Europa. Intensjonsavtalen omfatter planlegging, prosjektering, fjerning , samt gjenvinning av hele installasjonen. Intensjonsavtalen inneholder i tillegg en opsjon på fjerning av B11, en tilsvarende plattform.

Miljøbase Vats vil bli benyttet som mottaksanlegg for arbeidene. Anlegget er Europas mest moderne mottaksanlegg for håndtering og gjenvinning av utrangerte petroleumsinstallasjoner. Verdi på avtalen er ca. MNOK 420 eksklusive opsjonsarbeider Avtalen er betinget av endelig beslutning i eierskapet Gassled om gjennomføring av fjerningsprosjektet. Arbeidene starter umiddelbart, og planlegges ferdigstilt innen utgangen av 2016.

- AF Gruppen har bygd opp kompetanse og kapasitet til å håndtere fjerning og gjenvinning av utrangerte petroleumsinstallasjoner. Det er derfor en anerkjennelse at Statoil på vegne av Gassco har valgt oss som leverandør på dette oppdraget. Arbeidet legger grunnlaget for ytterligere vekst innenfor vår miljøvirksomhet i Nordsjøen, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.