HENT innstilt på Nordlandssykehuset

HENT AS er innstilt av Nordlandssykehuset HF til å gjennomføre prosjektet med byggetrinn 2 av utbyggingsprosjektet ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Kontraktssummen er på i overkant 400 millioner ekskl. mva. Oppstart på rivearbeider er august 2011, og diverse forberedende arbeider oktober 2011.

Sykehuset skal være ferdigstilt mai 2016.

Nordlandssykehuset HF skal gjennomgå full renovering av eksisterende bygningsmasse samt oppføring av ca 29 000 m² nybygg.

Overordnet målsetting for prosjektet er å videreutvikle Nordlandssykehuset gjennom opprusting og ombygging av eksisterende bygningsmasse sammen med utvidelse ved nybygg, til å bli et moderne og fremtidsrettet sykehus. Dette gjennom å legge vekt på pasienttrivsel og arbeidsmiljø så vel som effektivisering av drift gjennom økt oversiktlighet, gode samband og effektiv logistikk.

Utbyggingsprosjektet gjennomføres i 2 byggetrinn, hvorav byggetrinn 1 ble ferdigstilt og ibruktatt våren 2007.

Byggetrinn 2 er kortfattet delt i fire faser med følgende innhold:

Fase 1: Forberedende arbeider, flytting og ombygging for funksjoner og infrastruktur som i dag ligger i fløyene G og K. Disse skal senere rives. Under fase 1 ligger også nybygg på fløy A, B og E, samt opprettelse av midlertidig forbindelsesgang mellom fløy B og N.

Fase 2 omfatter riving av fløy G og K, samt bygging av ny behandlingsfløy K. Herunder ligger også ny 4. etasje over fløyene H og N samt transportkulvert og opprettelse av en glassgate. Under fase 2 ligger også diverse ombygging i fløyene H og N.

I Fase 3 skal tilbygg og ombygging av fløy A og B gjennomføres.

Fase 4 omfatter diverse ombygging i fløyene N og S.

HENT har i de senere år gjennomført flere syke- og helsehusutbygginger, som eksempelvis Ny Barneavdeling ved Ålesund sykehus som ble overlevert tidligere i år, Forskningsbygget ved Radiumhospitalet i Oslo og Mariehaven Bo- og Behandlingssenter for Bærum kommune.