Lasermåler og digitalt vater i ett

Bosch har nå kommet med et verktøy for proffene som kan måle distanser, høyder og fall på en enkel måte.

GLM 80 Professional skal kombinerer funksjonene til en lasermåler og en helningsmåler i ett verktøy. Ved å feste vateret R 60 Professional til laser- og helningsmåleren GLM 80 får man et digitalt vater.

GLM 80 Professional erstatter lasermåleren DLE 70 Professional. Indirekte distanse- og høydemål som tidligere krevde flere eksakte vatrede mål er nå blitt enklere med den integrerte tiltsensoren. Den virker ved begge aksene av verktøyet, og dekker en radius på 120 eller 360 grader avhengig av referansesiden. Ved å sikte på øverste kant av husveggen gjør sensoren det mulig å kalkulere høyden av en bygning med ett enkelt mål. Tiltsensoren vil automatisk finne helningens vinkel og verktøyet vil kalkulere den tilsvarende høyden. Gjennom det samme prinsippet er det også enkelt å måle distanse på glassoverflater som ikke reflekterer laserstrålen: Man sikter på et refleksjonspunkt over panelet og GLM 80 Professional vil kalkulere den faktiske distansen.

GLM 80 Professional kan måle distanser på opp til 80 meter og har en nøyaktighet på + - 1,5 millimeter. All data kan leses av på et stort opplyst display, som roterer automatisk så fort verktøyet blir flyttet fra vertikal til horisontal posisjon. Verktøyet har godt organiserte knapper merket med symboler. Ladningen av Lithium-ion batteri skjer via en mikro USB-kabel. Opp til 25.000 individuelle mål er mulig per batteriladning.

GLM 80 Professional er 111 x 51 x 30 millimeter i størrelse, veier 140 gram og får plass i jakke- eller bukselommen.

Når R 60 Professional er festet til vateret, som er utviklet spesielt for verktøyet, blir GLM 80 Professional et digitalt vater. Det integrerte deteksjonssystemet sørger for at når verktøyet blir slått på går det automatisk over på helningsmål-modus og displayet snus riktig vei. Dette gjør at for eksempel helningen av taksperrer kan bli sjekket og objekter som et badekar eller dusjkabinett kan bli justert med en nøyaktighet på + - 0,2 grader. Et lydsignal blir gitt ved 0 til 90 grader for å hjelpe til med dette.

GLM 80 Professional og vateret R 60 Professional vil være tilgjengelig hos forhandlere av profesjonelt verktøy nå.

Prisen for settet er 1648,- kroner, GLM 80 Professional koster 1448,- kroner og målestativet R 60 Professional koster 298,- kroner. Alle priser er eksklusiv moms.