Fra næringspark til boligpark

Laguneparken i bydelen Fana i Bergen vil endres betraktelig med den nye boligbyggingen. Fra å være næringspark blir området nå Fanas nye boligpark.

NCC Bolig AS skal bygge fem moderne boligblokker med tre til åtte etasjer i høydedraget bak kjøpesenteret Lagunen, med totalt 70 boenheter. Regionsjef Kjell Petter Solhaug i NCC Bolig AS synes det er spennende å ta del i utviklingen av Lagune-området som er blant Norges største kjøpesentre.

- Det er alltid kjekt å være med på å gi et allerede etablert område et nytt innhold og ansikt. Laguneparken har de aller fleste bergensere et forhold til med tanke på handel og næringsliv, men å anse Laguneparken som boligpark, vil være nytt for mange, sier Solhaug.

Boligprosjektet ved Lagunen vil ligge godt tilbaketrukket fra biltrafikk oppe i åsen, og tilby innbydende og anvendelige uterom som skal gi gode muligheter for rekreasjon og uteaktivitet. Alle boligene vil ha sør-vestvendte balkonger med flott utsikt over nærområdet.

- Vi vektlegger både sentralitet og tilbaketrukkethet i dette prosjektet. De som flytter hit skal oppleve å få det meget bra, sier Solhaug.

Med den nye bybanetraséen til Lagunen og alle tilbudene man har i nærområdet, vil det nye boligområdet bli Fanas mest sentrale bosted. Den korte veien til Flesland, Sandsli og Kokstad gjør i tillegg Lagune-området ekstra attraktivt, påpeker Solhaug.

Leilighetene NCC Bolig AS skal bygge er 2-, 3- og 4-roms selveierleiligheter med størrelse fra 57-160 m² med heis og parkeringskjeller. Arkitektene bak prosjektet er Madsø Sveen Arkitekter AS. De har vektlagt en stilren og moderne utforming på de fem boligbyggene, og alle leilighetene skal ha varmegjenvinning og vannbåren varme, i tillegg til bossug og fiber.