Listen over "De 100 største" er klar

Omsetningen til de 100 største gikk som kjent kraftig ned i 2009, men var omtrent uendret fra 2009 til 2010.

Om undersøkelsen

Byggeindustriens årlige oversikt over nøkkeltallene til store bygge- og anleggsbedrifter skal omfatte de 100 største bedriftene i bransjen. Oversikten gjelder bygg- og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten. Datagrunnlaget er et spørreskjema som er sendt til bedriftene i Byggeindustriens bedriftsdatabase.

Oversikten over de 100 største er aldri helt komplett, siden det alltid er noen bedrifter som vi ikke får opplysninger fra, eller som leverer for sent.

Det var de mellomstore bedriftene som bidro til stagnasjonen i 2010, de 10 største økte faktisk med et par prosent. De økonomiske resultatene for de 100 største var heller ikke så mye å blåse i hornet for, men en margin før skatt på 3,8 % i et såpass vanskelig år som 2010 må likevel sies å være rimelig tilfredsstillende.

Resultatmarginen er denne gang noe usikker, siden vi mangler resultat- og kapitaltall fra noen større bedrifter. Vi har lagt til grunn 0-resultat i disse bedriftene, noe som muligens vil vise seg å være i overkant. For øvrig var resultatet til de 10 største som vanlig noe under gjennomsnittet for de 100, selv om de største klarte å øke omsetningen. Resultatet for disse bedriftene var 2,8 %. Da har vi regnet med et 0-resultat for Peab, som ikke oppgir resultattall for annet enn hele det internasjonale konsernet. Uten Peab blir resultatet for de øvrige 9 på 3,0 %.

Langt mer informasjon rundt undersøkelsen, samt listen over bedrifter som ikke kom med blant de 100 største finner du i siste utgave av Byggeindustrien. Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Prognosesenteret og er utarbeidet av sjeføkonom Kjell Senneset.

Her finner du listen over de 100 største.

I oversikten på bygg.no kan du ogå søke i tilsvarende liste helt fra 1993 og du kan sortere på ulike parametere ved å klikke på kolonneoverskriften.