Ramirent kjøper Rogaland Planbygg

Ramirent har signert en avtale om å kjøpe alle aksjene i Rogaland Planbygg AS, en ledende leverandør av forlegninger og kontormoduler til olje- og gassindustrien i Norge.

Oppkjøpet vil bidra med ca. 180 millioner kroner i årlig omsetning for Ramirent, og er på linje med Ramirent-gruppens strategi for å diversifisere kundebasen og styrke produkttilbudet med høykvalitets moduler.

Rogaland Planbygg AS ble grunnlagt i 1997 og tar med seg verdifull kunnskap om markedet for førsteklasses moduler samt sterke forbindelser til olje- og gassindustrien i Norge. Rogaland Planbygg har hovedkontor i Stavanger, men betjener kunder over hele Norge.

– Oppkjøpet vil bidra til å øke vår tilstedeværelse i industrisegmentet i Norge, noe som er en av våre viktigste strategiske prioriteringer de kommende årene. Med Rogaland Planbyggs sterke relasjoner til olje- og gassindustrien, vil vi få en solid plattform for øvrige produktleveranser til en av de viktigste industrisektorene i Norge. Jeg ser frem til å utvikle virksomheten videre sammen med det meget kompetente teamet i Rogaland Planbygg, sier Bjørn E. L. Larsen, administrerende direktør i Ramirent Norge.

– Vi var på utkikk etter en eier som kunne gjøre det mulig for oss å ta neste steg i utviklingen. Ramirents erfaring og ekspertise innen utleiebransjen kombinert med selskapets sterke organisasjon vil hjelpe oss med dette. Vi ser frem til å bli en del av Ramirent-gruppen og til å bidra i selskapets fremtidige suksess, sier Egil Messmer, administrerende direktør og medeier i Rogaland Planbygg AS.

– Dette er et viktig oppkjøp som er i tråd med vår strategi for å diversifisere kundebasen, samtidig som det utvider vårt produkttilbud. Denne type høykvalitets moduler er delvis en ny virksomhet for Ramirent. Ettersom kontrakter for modulutleie vanligvis er lengre enn kontraktene i resten av virksomheten vår, støtter oppkjøpet også vår målsetting om å øke den gjennomsnittlige utleietiden. Jeg ønsker Rogaland Planbygg hjertelig velkommen til Ramirent-familien, sier Magnus Rosén, konsernsjef i Ramirent-gruppen.