Fornyelse av Råvatn skytebane

Forsvarsbygg inngikk mandag 20. juni 2011 kontrakt med Storegga Entreprenør AS vedr fornyelse av Råvatn skytebaneanlegg ved Skjold Garnison.

Fornyelsestiltakene består av etablering av støyskjerming ved standplassbyggene på 100-metersbanen og 200-metersbanen samt sikkerhetsmessig og miljømessig oppgradering.

Støyskjerming ved standplassbyggene på 100-metersbanen og 200-metersbanen er tiltak som gjennomføres for å sikre at Forsvaret og det sivile skytterlag kan gjennomføre skyting ved Råvatn skytebaneanlegg innenfor rammene som er satt i revidert utslippstillatelse fra 2010. Støyskjermingen gjøres ved å etablere båser/ frambygg for hver andre skytter i standplassbyggene.

På 200-metersbanen skal det etableres et overbygget kulefang som skal sikre et avrenningsfritt miljø, samtidig som at dette vil bidra til å tilfredsstille Forsvarets endrede krav til sikkerhet og skytters egenspredning. I tillegg skal begge skytebanene gjennom en generell oppussing og oppgradering.

Storegga Entreprenør AS starter arbeidene ila juni 2011, og prosjektet skal ferdigstilles i desember 2011. Prosjektet har en kostnadsramme på ca 15 mill.