Nye rettslipere fra Bosch

Bosch er nå på markedet med to nye rettslipere, GGS 28 C Professional og GGS 28 CE Professional.

Fresing og sveising etterlater skarpe kanter og splinter på metallets sider, som utgjør en sikkerhetsrisiko. Avgrading er derfor en viktig del av arbeidsprosessen hvis man skal unngå å skjære seg eller henge fast når man håndterer metallet. Med de nye rettsliperne GGS 28 C Professional og GGS 28 CE Professional fra Bosch skal man kunne fjerne de uønskede kantene, selv der hvor det er vanskelig å komme til.

Enten man skal avrunde og slipe kanter, fjerne splinter, slipe sveisede sømmer, slipe sitt verktøy eller maskiner skal de nye rettsliperne fra Bosch kunne gjøre jobben. Maskinene er universalverktøy og kan brukes av alle fra skipsverft, låsesmeder, båtbyggere, maskinbyggere, bønder, steinhuggere og metallarbeidere.

Rettsliperens kompakte størrelse og lave vekt (1,4 kg) gjør at man kan arbeide der plassen er trang Rettsliperne er designet slik at de kan betjenes kun med en hånd.

De har en 600-/650-watt motor med softstart som sikrer hurtige resultater uten å sprenge sikringene. Samtidig sørger integrerte ’Kickback Stop’ for høy sikkerhet for brukeren, da sliperen stopper øyeblikkelig hvis den blokkeres. For ekstra kraftig ytelse har motoren et integrert kjølesystem som sørger for ekstra luftinntak så overbelastning unngås.

GGS 28 C Professional kjører med en hastighet på 28.000 omdreininger pr. minutt, mens GGS 28 CE Professional har en elektronisk regulerbar hastighet så den kan innstilles fra 10.000 til 28.000 omdreininger pr. minutt avhengig av oppgaven den skal utføre.

Kullbørstene skal ha lang levetid. Dessuten er kulelageret utstyrt med dobbelt beskyttelseslag som minimerer følsomheten for støv. Det betyr sjeldnere service på verktøyet. På GGS 28 CE Professional sørger Constant Electronic-teknologien for at en jevn hastighet opprettholdes selv under hard belastning, og et nytt og forbedret fastspendingssystem holder slipesteinen på plass.