Ambisiøse Trend vokser

Den Optimera-eide Trend-kjeden opplever en betydelig tilvekst og teller nå 40 medlemmer i Vest -, Øst- og Sør-Norge. Målsetningen er 70 medlemmer i løpet av 2013.

Kjeden legger opp til sterk vekst innenfor sine produktområder som er maling, jernvare, byggevarer og trelast.

Nye forhandlere
I løpet av første halvår i år har Sigdal-gruppen tilsluttet seg Trend. Gruppen kommer fra Bygger’n-systemet og består av Sigdal Jern og Bygg, Vikersund Bygg og Trelast, Noresund Bygg og Trelast samt Flå Bygg og Trelast, og endelig allerede etablerte Trend Bjørneparken Flå som er en avdeling under Flå Bygg og Trelast. Butikkene repre¬senterer en solid tilvekst for Optimera og Trendkjeden med sin samlede omsetning på ca. 60 millioner kroner.

I tillegg har Sveio Byggsenter utenfor Haugesund, Bergstaden Trelast på Røros og Øyro Farge og Jernvare på Rong utenfor Bergen blitt medlemmer av Trend. Disse tre representerer en omsetning på nesten 40 millioner.

1. juli tilslutter kommer en ny tilvekst. Edland Industri på Haukeli har en omsetning på 11 millioner.

Maling, jernvare og byggevarer
Trend tilbyr maling, jernvare, byggevarer og trelast til den lokale faghandel. Ved å bidra med profilering og markedsaktiviteter samt et bredt varespekter via Optimeras kanaler, har kjeden fått en jevn medlemsøkning i løpet av de siste to årene.

– Vi skal bli enda bedre på det vi er gode på, erklærer Åse Vik som er fungerende kjedeleder i Trend.

– Butikkene er lokale, forhandlereide faghandlere som har sterk forankring i lokalmarkedene sine. Nettopp ved å skreddersy løsninger for den enkelte butikk med hensyn til sortiment og markedsaktiviteter kombinert med stor grad av frivillighet, gjør at vi har blitt et svært populært konsept i markedet. Vi lar butikkene få være kremmere, og dette gir god business, både for oss, forhandlerne og forbrukerne, fremholder Åse Vik.