Åpning for Skattedirektoratet

900 ansatte er flyttet fra Helsfyr til Tøyen. Tirsdag ble Skattedirektoratets lokaler de neste to årene offisielt åpnet i Hagegata 23.

Lokalene i Hagegata 22 og 23 er fullt rehabilitert og i Økernveien 11-13 er det pusset opp. I alt er 900 ansatte i Skattedirektoratet flyttet fra Helsfyr til Hagegata 22 og 23 samt Økernveien 11-13 i Oslo.

Det blir en ny reisevei fra Helsfyr til Tøyen og en brå overgang fra kontorer til åpent landskap for alle de berørte. Lokalene i Hagegata 22 og 23 er renovert og bygget på Helsfyr er fra 1982.

Entras og andre aktører har lagt ned en solid innsats i forbindelse med flyttingen av Skattedirektoratet fra Helsfyr til Tøyen.

- Vi håper alle vil komme til å trives og vil gjøre vårt ytterste for at Skattedirektoratets ansatte skal ha det godt på Tøyen, sa Kyrre Olaf Johansen til de fremmøtte under åpningen på Tøyen.

Miljøfyrtårnet på Helsfyr
- I Entra har vi et mål om å bli miljøledende i vår bransje. Når prosjektet i Fredrik Selmers vei på Helsfyr om to år står klart, er det i miljøvennlige omgivelser, sier Kyrre Olaf Johansen.

Oppvarmingen i det kommende fullt rehabiliterte bygget på Helsfyr kommer fra fjernvarme og overskuddsvarme fra datahallen, og det blir installert nye lavenergi-vinduer og fasaden blir kledd i resirkulert aluminium.

- Dette viser at gamle bygg også kan bli miljøfyrtårn, mener Kyrre Olaf Johansen.

Tilbake til fremtiden
Skattetatens IT- og servicepartner (SITS) er i full drift i midlertidige lokaler på Etterstad.

- Her fungerer alt som det skal og de ansatte virker tilfreds. Vi er glade for at alt er oppe og går etter et godt samspill mellom alle aktørene i prosjektet. Men vi må ikke glemme at vi snart skal tilbake til fremtiden i flotte omgivelser på Helsfyr, sier SITS-direktør Inga Bolstad.