Veidekke feiret 25 år på børs

I anledning 25 års jubileet for selskapets børsnotering inviterte Veidekke til jubileumsfrokost på Oslo Børs i dag.

Arrangementet ble avsluttet med at konsernsjef Terje R. Venold ringte i den tradisjonelle bjella som varslet åpningen av børsen.

Etter at Venold hadde ønsket velkommen, holdt børsdirektør Bente A. Landsnes et innlegg der hun fremhevet Veidekke som et solid og skikkelig selskap med langsiktig fokus på verdiskaping. Hun trakk også frem det unike ved Veidekke i form av de ansattes store eierandel og den gode kursutviklingen selskapet har hatt.

Konsernsjef Venold poengterte i sin tale den store utviklingen Veidekke har vært i gjennom, ikke minst i de 25 årene selskapet har vært notert på Oslo Børs. Han er stolt over å lede det selskapet som har hatt den høyeste avkastningen av alle selskaper på børsen i denne perioden. Om man hadde investert verdien av en kurv jordbær i Veidekkeaksjer i 1986, ville man i dag hatt hele 48 kurver med jordbær. En av grunnene til de gode resultatene i konsernet mente Venold var at over halvparten av de ansatte er medeiere, noe som preger Veidekkes bedriftskultur, skaper engasjement og øker motivasjonen.

Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hansen reflekterte i sitt innlegg over samspillet mellom privat og offentlig virksomhet. - Det er viktig å forstå at Norge står overfor noen fundamentale og store velferdsutfordringer. Skal vi løse disse, trengs det mer - ikke mindre - samspill mellom offentlig og privat sektor, avsluttet Hansen.