Arkeologisk museum: Tre i finalen

Løsningsforslagene ”Strata”, ”Stratigrafi” og ”Rosetta” er alle kåret som vinnere av plan- og designkonkurransen for utvidelse av Arkeologisk museum i Stavanger.

Alle tre forslagene er nå med i finalen. Nå blir det forhandlinger med Statsbygg for å avgjøre hvem som får tildelt kontrakten

Frem til nå har det ikke vært kjent hvilken arkitekt- og rådgivergruppe som har stått bak de ulike løsningsforslagene, men nå som juryen har plukket ut tre vinnere, er også dette offentliggjort.

Tre vinnere

Se de tre løsningsforslagene som er kåret som vinnere i plan- og designkonkurransen, i ikke-rangert rekkefølge:

•Strata: Tupelo/Narud Stokke Wiig arkitekter

•Stratigrafi: Various Architects AS

•Rosetta: Lund & Slaatto Arkitekter / Schmidt Hammer Lassen Architects

Arkeologisk museum, som er en del av Universitetet i Stavanger, har behov for å utvide utstillingskapasiteten, oppgradere magasinene og øke kvaliteten på formidlingstilbudet. Kulturdepartementet har derfor gitt Statsbygg i oppdrag å planlegge et tilbygg som vil bli i underkant av 5.000 kvadratmeter. Med utgangspunkt i dette har Statsbygg gjennomført en begrenset plan- og designkonkurranse for rådgivergrupper bestående av arkitekt, landskapsarkitekt og rådgivende ingeniører innen bygg, varme/ventilasjon/sanitær og elektro.

Forhandlinger

En jury har vurdert de innkomne forslagene på bakgrunn av evalueringskriteriene og har kåret tre vinnere. De har rangert vinnerne, men selve rangeringen, samt juryrapporten, vil ikke bli offentliggjort før tjenestekontrakt er inngått.

De tre vinnerne skal etter å ha gitt tilbud på personell og pris forhandle med Statsbygg om å ferdigstille skisseprosjektet.

•Løsningsforslaget vektes 60 prosent

•Tilbudte personer vektes 20 prosent

•Pris, vektes 20 prosent

I slutten av august er det ventet at Statsbygg vil være ferdige med forhandlingene og fått skrevet kontrakt med den aktuelle rådgivergruppe.

Fra rapporten

”Juryen er meget fornøyd med plan- og designkonkurransen for utvidelse av Arkeologisk museum. Prosjektforslagene representerer bredde og dyktighet i tilnærming til løsning av en kompleks bysituasjon og sammensatte funksjonskrav. Alle prosjektene leverer viktige bidrag til å gi juryen øket forståelse for oppgavens utfordringer, og til større innsikt i de viktigste parametre som har betydning for å oppnå gode løsninger”.