Ferje med 13 personer gikk på grunn i Sogn

Verken de ni passasjerene eller mannskapet på fire ble skadd da ferja MF Nordfjord søndag kveld gikk på grunn i Solund kommune i Sogn og Fjordane.

Ferja gikk på grunn i Krakhellesundet ved inngangen til Krakhella i Solund, på vei fra Rutledal i Gulen kommune, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Statsraad Lehmkuhl var kun to nautiske mil unna ferja, på vei til Selje med 66 turister og et mannskap på 17 personer, men ble instruert til å reise til stedet hvor ferja hadde grunnstøtt.

– Vi gikk rett opp og hadde en grei dialog med ferja underveis. Situasjonen var ukritisk. Vi satte ut en gummibåt som lå ved ferja i om lag 20 minutter i tilfelle det skulle bli nødvendig med en umiddelbar evakuering. Men det utviklet seg ikke i kritisk retning, sier kaptein Jarle Flatebø på Statsraad Lehmkuhl.

En redningsskøyte og en lokal skyssbåt kom til stedet for å bistå.

Det var cirka klokken 22.15 søndag kveld at ferja grunnstøtte.

– Ingen personer kom til skade i grunnstøtingen. Offentlige myndigheter er rutinemessig varslet, opplyser Fjord 1 i en pressemelding.

Politi ble også sendt til stedet. Like før midnatt var alle passasjerene blitt fraktet i land i Krakhella uten dramatikk. Fjord1 opplyser at ulykkesårsaken natt til mandag var ukjent.

Ferja sto ved midnatt på grunn og det var et mindre hull i skroget over vannlinjen. Ferja blir stående til tekniske undersøkelser er gjennomført. Ferja MF Eid blir satt inn som erstatning på ruten.