Full kontroll på Magnormoen

Grenseovergangen ved Magnor på riksveg 2 er Norges nest største innfartsåre. Nå har Statsbygg ferdigstilt ny kontrollstasjon på Magnormoen.

Mandag 20. juni vil finansminister Sigbjørn Johnsen foreta den offisielle åpningen, skriver Statsbygg i en pressemelding.

I seremonien mandag deltar, foruten statsråden, blant annet toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse fra Toll- og avgiftsdirektoratet, regionvegsjef Sidsel Sandelien fra Statens vegvesen og Statsbyggs administrerende direktør, Øivind Christoffersen.

Kontrollhall
Magnormoen kontrollstasjon består av et hovedbygg med kontrollhall og administrasjonsfløy. Kontrollhallen er et bygg i én etasje med et areal på 686 kvadratmeter. Administrasjonsfløyen er et toetasjes bygg som ligger langs kontrollhallen og har en grunnflate på 337 kvadratmeter. Bruttoareal er på 1397 kvadratmeter. I tillegg har stasjonen en forkontroll med takoverbygg og et egetn kontrollbygg for bremseprøver. Takoverbygget er en åpen søylekonstruksjon med fri høyde på seks meter og et takareal på 575 kvadratmeter. Bygg for bremseprøver har en grunnflate på 46 kvadratmeter.

- Dette er en klar forbedring for de to etatene. Tidligere hadde de en liten kontrollgarasje på 90 kvadratmeter, forteller prosjektleder Cuneyd Sever i Statsbygg.

Vinteren 2010 ble forøvrig den gamle garasjen totalskadet i en brann som trolig var påsatt.

Tilrettelagt
Bygningen, tekniske installasjoner og utendørsanlegg er tilrettelagt for optimal drift, et effektivt vedlikehold og enkelt renhold. Samtidig er det lagt vekt på bruk av ubrennbare materialer.

- Dette er et formålsbygg, og prosjektet har gått etter planen. Vi har hatt kontroll på framdrift og kostnader. Prosjektet er levert til avtalt tid og pris, sier prosjektlederen.

Våren 2010 fikk Statsbygg klarsignal til å starte arbeidet med kontrollstasjonen, og byggeperioden har vært ett år. Prosjektets kostnadsramme var på 48 millioner kroner.

Statsbygg har vært byggherre, WITO totalentreprenør og Sjåtil & Fornæss AS arkitekt.