Yngres Nettverk på tur

I mai arrangerte Yngres Nettverk i NFF en meget vellykket fagtur til Nordvestlandet (se bilder).

Yngres Nettverk i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) er en samlingsarena for unge og fremadstormende krefter som er inne i sine første år i bransjen. Yngres Nettverk har blant annet ambisjoner om å arrangere en årlig fagtur. I år gikk denne turen til Nordvestlandet der deltakerne fikk besøke både leverandør og prosjekter.

Første dag av den tre dager lange samlingen var viet Vik Ørsta i Sogn. For unge ”fjellfolk” var det spennende å få se produksjon av blant annet kjente og kjære bergsikringsprodukter.

- Vi bruker ganske mye produkter fra Vik Ørsta, så det å få se hvordan de lager alt fra bolter og skiver til vanntette gjennomføringer og pulverlakkering var meget artig og lærerikt, sier Jostein Veåsen, anleggsleder i Veidekke Spesialprosjekt. Han var en 15 som var med på Yngres Nettverks tur til Nordvestlandet.

Veåsen, som beskriver hele fagsamlingen som kjempeinteressant, forteller at de i løpet av de to neste dagene også besøkte både Eiksundtunnelen, E39 Kvivsvegen og Storkrifast.

- For meg var det midt i blinken både å høre om gjennomførte og pågående prosjekter og ikke minst hva som kommer av prosjekter fremover, sier Veåsen.

- Noe som ikke var like mye i mitt fagområde, men som allikevel var meget interessant å få med seg, var besøket til beredskapssenteret for Åknes/Tafjord, fortsetter han.

Beredskapssenteret orienterte om den 700 meter lange og opp mot 30 meter brede sprekken i Åkneset. I verste fall kan sprekken bety at 54 millioner kubikkmeter fjell raser ut i fjorden samtidig. Det snakkes i så fall om at en flodbølge på opp mot 80 meter vil treffe land.

Jostein Veåsen sier han gjerne vil være med på tur med Yngres Nettverk igjen og han er glad han har en engasjert arbeidsgiver som verdsetter slike fagsamlinger. Veidekke stilte for øvrig med hele fire deltakere på tre dagers turen til Nordvestlandet.