Priveq inn i El-Bjørn og Byggstrøm

Priveq Investment blir ny majoritetseier i El-Bjørn Holding AB med datterselskapene El-Bjørn AB i Sverige og Byggstrøm AS i Norge.

El-Bjørn konsernet er en av Nordens ledende leverandører av utstyr til bygg- og elektrobransjen med en omsetning på ca. 175 MSEK. Ledelsen jobber videre i begge selskaper og tidligere eiere i både Sverige og Norge fortsetter som deleiere. Eierforandringen muliggjør blant annet at ressurser tilføres for produktutvikling og ekspansjon i nye markeder.

El-Bjørn er et veldrevet, lønnsomt og raskt voksende selskap innenfor bygg- og elektro-bransjen, med røtter i Småland, Sverige og Bærum, Norge. Siden starten i 1954 har selskapet fokusert på utvikling av helhetsløsninger for strømdistribusjon, belysning og klimakontroll i midlertidige installasjoner. For regnskapsåret 2010 omsatte selskapet ca. 145 MSEK med et driftsresultat (EBIT) på ca. 21 MSEK.

- El-Bjørns og Byggstrøms sterke posisjon på det svenske og norske markedet er en meget god plattform for videre ekspansjon. Vi har fulgt selskapets utvikling på avstand i noen år, og er svært fornøyde med muligheten til å få investere i et ledende nisjeselskap, med stort potensial i eksisterende og nye markeder, sier Henrik Westfedt, investeringsanvarlig i Priveq Advisory AB og fortsetter:

- Med Priveq som eier tilføres ressurser som gjør at El-Bjørn kan øke sin organisasjon, og satse på produktutvikling og ekspansjon både i Sverige, Norge og øvrige markeder.

- Vi er veldig fornøyd med å få inn Priveq Investment som ny, aktiv deleier. Vi har en tydelig ekspansjonsstrategi fremover og Priveq Investment kan tilføre erfaring og kompetanse fra andre vektsselskap, sier Bjørn Ulleberg, Adm. Direktør i Byggstrøm AS.

- Priveq tilfører ny kunnskap og energi i kombinasjon med erfaring i å utvikle selskap. Dette er viktig i våre planer for fortsatt ekspansjon og vi ser fram til en spennende felles reis, sier Hans og Magnus Enocson, selskapets til nå største eiere som kommer til å fortsette som deleiere.