Sintef Byggforsk har svarene

Hanne Rønneberg og hennes kollegaer i Sintef Byggforsk har all grunn til å feire seg selv for sine resultater. I dag har hun invitert til et internt arrangement for sine egne ansatte i Operaen i Oslo. Programmet for dagen gir utvalgte smakebiter på den forskningen man driver.

Sintef Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Framtiden i byggenæringen vil bli preget av klimautfordringene. Norge står i dag overfor store globale utfordringer. Vi får mindre plass, vi ser en økende grad av urbanisering og kampen om rent vann blir stadig hardere. Behovet for nye energiløsninger vil kreve stor innsats for å sikre en bærekraftig utvikling.

Vår kapital i form av bygninger og infrastruktur må oppgraderes og vedlikeholdes mer effektivt. De løsningene vi velger i dag, skal kommende generasjoner leve med. Utvikling av miljø-, kostnads- og energieffektive løsninger med god arkitektur står sentralt. Sintef Byggforsk sin samlede kunnskap, deres unike laboratorier og deres tjenester skal bidra betydelig til verdiskaping og økt grad av innovasjon i byggenæringen.

SINTEF bidrar til å finne løsninger gjennom forskning og innovasjon gjennom visjonen - Teknologi for et bedre samfunn.

Med de siste dagers hendelser med storflom og ekstremvær, har Sintef Byggfosk utrolig mye kunnskap å formidle. Nå gjelder det at samfunnet tar denne kunnskapen i bruk. Vi har foreslått at det settes ned en ny kommisjon for å se på sårbarheten i samfunnet. I en slik kommisjon må Sintef Byggforsk få en bred plass. Kunnskapen har vi. Spørsmålet er hvordan vil skal få formidlet denne kunnskapen til alle dem som tar avgjørelser i byggesaker. Da har vi hatt færre vannskader, færre bygningsskader og færre veiskandaler som den vi nå ser i Gudbrandsdalen..