Bjørvikafrist forlenget

Fristene for den omfattende hovedentreprisen der entreprenørene skal levere tilbud i to konvolutter er utsatt til henholdsvis 17. juni og 18. juli.

Organiseringen av gjennomføringen av veisystemet i etappe 2 i Bjørvika blir avgjørende i tilbudene som åpnes i juni. Det første tilbudet omfatter dokumentasjon av kvalifikasjoner, gjennomføringsevne, HMS-rutiner og prosjektorganisasjonen i anleggsperioden. Det blir en lukket åpning uten noen andre enn byggherren til stede, presiserer prosjektleder Geir Asbjørn Sorte, Statens vegvesen Region øst.

– I tilbudet kan vi legge til eller trekke fra 60 millioner kroner alt ettersom tilbudet er dokumentert. Tilbudene som åpnes juli er rene pristilbud med tilbyderne til stede. Her blir det opplyst hva vi lagt til og trukket fra med eksakte tillegg eller fradrag i form av millioner kroner. Så fremt tilbudet ikke er avvist. Kvalifikasjonskriterier kan være en mulig avvisningsgrunn, påpeker Sorte. Forventet tilbudspris ca 6-700 millioner kroner.

Den 750 meter lange Dronning Eufemias gate fundamenteres i sin helhet på en halv meter tykk betongplate som igjen fundamenteres på betong- og stålkjernepeler til fjell. Gaten har åtte kryss med tverrgater /allmenninger og alle kryssene skal signalreguleres.

–Deler av pelearbeidene foran KLP-bygget er utført allerede. Gjenstående pelearbeider starter foran Barcodebyggene 1. kvartal 2012. En omfattende del av jobben blir å etablere midlertidige veier og to rundkjøringer for kollektivtrafikken. Det skal peles og støpes seksjonsvis, og vi må hele tiden forholde oss til Barcode-utbyggingen. Når et bygg står ferdig, peles og støpes det seksjonsvis i etapper østover, opplyser Sorte.