BackeGruppen satte ny omsetningsrekord

Entreprenør- og eiendomsutviklingskonsernet BackeGruppen fikk et resultat før skatt på 93,6 millioner kroner i 2010, mot 101,2 millioner kroner i 2009. Omsetningen økte fra 1.993 millioner kroner til 2.350 millioner kroner.

- Vi er fornøyd med at vi har økt omsetningen til tidenes høyeste nivå og samtidig opprettholdt en akseptabel bunnlinje selv om bransjen i 2010 fortsatt var preget av negative ettervirkninger av finanskrisen, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.

- Videre er vi fornøyd med at vi har stadig færre skader, lavere sykefravær og svært få feil ved våre leveranser. På disse områdene var 2010 tidenes beste år for konsernet, påpeker Gjelsvik.

Omsetningen økte med 18 prosent fra 2009 til 2010. Korrigert for oppkjøpte virksomheter er veksten 15 prosent. Et svekket driftsresultat ble i stor grad oppveid av et forbedret finansresultat, som skyldes høy avkastning på finansporteføljen og resultatforbedring i prosjektutviklingsvirksomheten.

De siste årene har BackeGruppen utvidet sitt geografiske virksomhetsområde fra Østlandet. I 2010 fortsatte ekspansjonen med kjøp av Backer Entreprenør i Bergen og 50 prosent av Aasen Bygg i Trondheim.

Etter en nedtur under finanskrisen, har salget av boliger tatt seg kraftig opp. 2010 ga tidenes beste boligsalg for datterselskapet Backe Prosjekt, med rundt 300 solgte boliger i selskapets regi.

- BackeGruppen har et svært solid fundament og har klart seg godt gjennom noen vanskelige år i bransjen, sier Gjelsvik.

- Når det gjelder 2011, ser vi en gradvis bedring i inntjeningen utover i året. Fremover ser markedsutsiktene gode ut. Norge står overfor betydelige behov, både når det gjelder private og offentlige bygg, avslutter Gjelsvik.