E6 stengt ved Øyer lavere stigning i Mjøsa

E6 er tirsdag fortsatt stengt ved Øyer i Gudbrandsdalen på grunn av vannets herjinger. I Mjøsa stiger vannet, men mindre enn ventet.

I løpet av det siste døgnet har vannstanden i Mjøsa steget med 29 centimeter, opplyser kommunikasjonsrådgiver Erik Johnsen i Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB tirsdag morgen. Det er lavere enn prognosene.

– Prognosene tilsa en stigning på mellom 30 og 35 centimeter. Mjøsa stiger nå med 1 centimeter i timen, mot 2 centimeter i timen mandag, forteller Johnsen.

Vannmengden som renner inn i Norges største innsjø fra Gudbrandsdalslågen, er også på vei ned. Mens det mandag kom 2.000 kubikkmeter mann inn i sekundet, ligger det tirsdag på 1.800.

I Glomma er det fortsatt høy vannstand, men den er lavere enn prognosene i utgangspunktet tilsa. Målinger i Øyeren viser at vannet har steget med 3 centimeter siste døgn og at vannstanden dermed bortimot har stabilisert seg.

Samtidig advarer NVE om rasfare langs flomstore elver og fraråder folk å bevege seg der.

E6 var tirsdag formiddag stengt ved Øyer i Gudbrandsdalen, og ved Rosten – på grensa mellom Sel og Dovre – går trafikken i ett felt.

– Situasjonen ved Øyer skal på ny vurderes klokka 12 tirsdag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Einar Søberg i Statens vegvesen til NTB.