Bli bergtatt på Gjøvik

30 østerrikske og sveitsiske arkitekter besøkte Gjøvik Olympiske Fjellhall (GOA) 10.juni. Turen var sponset av Eternit AG Østerrike med event-selskapet Possibiliy AS som arrangør.

Dette var et av mange besøk til Fjellhallen på Gjøvik også i år.

Det var ”parhestene” Bjørn Blichfeldt, fjellhallens direktør, og NFFs siv ing Jan A. Rygh som tok i mot gruppen. Blichfeldt ønsket velkommen og overlot omvisningen til Rygh.

Ute orienterte han kort om de fire fjellanleggene som ligger side by side i ”Røverdalen”.

Televerkets store anlegg fra 1972, svømmehallen fra 1975, Sivilforsvarets kommandoplass fra 1974 (den er i dag nedlagt og anlegget er overlatt til kommunen) og sist men ikke minst Gjøvik Olympiske Fjellhall fra 1993.

I ”Fjellhaven” viste Rygh en 20- bilders Power Point presentasjon om norske idretts- og svømmehaller i fjell generelt og deretter om Fjellhallen spesielt. Et interessert og lydhørt publikum stilte mange spørsmål som de fikk svar på. Dette var åpenbart noe helt nytt for dem.

Etter en rundvandring i anlegget forlot gruppen Gjøvik med kurs for Oslo. De var tydeligvis mektig imponerte.

For Bjørn Blichfeldt var dette bare ett av mange besøk gjennom året. Han forteller at turistbesøket nå har stabilisert seg på ca 10.000 i året. Det er tydelig at Fjellhallen, som i år er 18 år gammel, har beholdt sin magneteffekt og posisjon i lokalmiljøet som turistmål.

Summerer man de som besøkte Fjellhallen og svømmehallen, - enten som turister, til arrangementer eller i forbindelse med idrettsaktiviteter, -i løpet av 2010, er tallet ca 140.000.

Ikke uten et snev av stolthet kan Blichfeldt konstatere at i overkant av 2000 mennesker pr uke benytter seg av Fjellhallen for trim og trening gjennom sesongen.

Blichfeldt understreker også at GOA er dyktige til å gjennomføre både små og store arrangementer. Så hjertelig velkommen til oss, sier han.

Han viser også til et rikholdig program for hele året. Detaljer om dette er lagt ut på internett. Søk på ”Fjellhallen” og få alle begivenhetene. Her er noe for enhver smak.

Styrets slagord er: Bli bergtatt på Gjøvik. De lever i aller høyeste grad opp til det