MT Højgaard etablerer seg i Norge

Danmarks største entreprenørselskap, MT Højgaard, er på vei inn i det norske markedet for bolig- og næringsbygg.

Med utføring av stål- og montasjearbeidet på Hardangerbroen har MT Højgaard allerede vist seg som en seriøs aktør på det norske anleggsmarkedet. Nå ønsker Danmarks største entreprenør også å få en del av det norske byggmarkedet gjennom bygging og renovering av boliger, næringsbygg og offentlige bygg.

Kontor i Oslo
MT Højgaard har nettopp åpnet kontor i Oslo. Karen Cecilie Bjørgum Møller er ansatt som daglig leder. Hun kommer fra en stilling som prosjektleder i Vedal Prosjekt og gir uttrykk for at hun ikke er i tvil om at det er plass til MT Højgaard i det norske markedet.

– MT Højgaard er kommet langt med utvikling av energiriktig bygging og legger større vekt på byggets totaløkonomi enn på byggets oppføringskostnader. Vi kan tilby meget attraktive løsninger som holder byggets drifts- og vedlikeholdskostnader på et meget lavt nivå. Utvikling hvor energiriktige løsninger også gir store økonomiske fordeler kommer vi til å se mye mer av, sier Bjørgum Møller.

Tette kunderelasjoner
Hun mener også, at MT Højgaards tilnærming til kunden ved å grundig avstemme deres forventninger, samt å utfordre kundens tanker og ideér, vil tiltrekke mange kunder.

– MT Højgaard har lang erfaring med forskjellige samarbeidsformer som partnering og OPS. Selskapet legger vekt på å ha tette relasjoner til sine kunder som opplever stor åpenhet og fleksibilitet i sitt samarbeid med selskapet, med det resultat at deres forventninger til bygget blir godt ivaretatt, sier Bjørgum Møller.

Karen Cecilie Bjørgum Møller er utdannet sivilingeniør bygg ved NTNU og arbeidet seks år i Skanska før hun kom til Vedal Prosjekt i 2003.