Norconsult med tre nye oppkjøp

Norconsult har vært på kjøper’n i Trondheim, Molde og Gjøvik. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen.

1. juni overtok Norconsult AS virksomheten i Elplan AS. Trondheimsfirmaet driver rådgivende virksomhet innen elektroteknikk og har en god posisjon i Trøndelagsregionen. I tillegg har selskapet mange kunder i øvrige deler av landet.

Fra samme dato ble firmaet ElektroPlan Møre AS i Molde en del av Norconsult. Firmaet har drevet rådgivende virksomhet innenfor elektroteknikk siden 1990 og har opparbeidet seg en veletablert stilling i regionen.

Det tredje oppkjøpet skjedde på Gjøvik. EMCON AS driver rådgivende virksomhet innenfor VVS- og klimateknikk og fremstår som en klar markedsleder i sin region.

– Med kjøpet av disse tre firmaene forsterker vi vårt markedsgrep og tverrfaglighet på regionnivå ved at vi får tilgang til meget kompetente og anerkjente fagmiljøer innenfor elektroteknikk og VVS/klimateknikk. Vi forventer store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, kommenterer adm. direktør John Nyheim i Norconsult.

– Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og er ønsket av medarbeiderne i alle involverte selskaper. Selskapene ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer for å trygge arbeidsplassene samt for å skape grunnlag for videre vekst, fremholder Nyheim.