BNL skjerper kampen mot svart arbeid

Nå skjerper BNL sitt arbeid med at det må bli mye enklere å være seriøs, og vanskeligere å være useriøs.

En arbeidsgruppe nedsettes for å gi forsterket oppmerksomhet til det viktige seriøsitetsarbeidet.

Seriøsitet er et satsningsområde i Byggenæringens Landsforening BNL. Et arbeid som er minst like viktig i dag, som da det ble etablert for noen år siden. Dessverre er det fortsatt sånn at altfor mange i det norske samfunn jukser, kjøper og selger svart arbeid. Anslag forteller at skyggeøkonomien kan utgjøre så mye som 300 milliarder. Den svarte økonomien er en viktig del av dette og truer alle seriøse i hele byggenæringen.

Forsterker innsatsen
Nå skjerper BNL sitt arbeid med at det må bli mye enklere å være seriøs, og vanskeligere å være useriøs. En arbeidsgruppe nedsettes for å gi forsterket oppmerksomhet til det viktige seriøsitetsarbeidet. Under landsmøtet til Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund MLF i Drammen i helgen, kunne administrerende direktør Ketil Lyng i BNL opplyse at kampen om å kunne være seriøs i byggenæringen fortsetter med uforminsket styrke. Nå nedsettes det en arbeidsgruppe som skal særlig ha fokus på seriøsitetsarbeidet. Sentrale direktører fra bransjeforeninger i BNL-fellesskapet som Tor Backe, Geir Atle Mjeldheim, Jon Sandnes og Rolf Tollefsen er blant dem som sammen med Lyng utgjør styringsgruppen. Andre ressurspersoner i BNL-fellesskapet vil delta i den grad det er behov.

Jobber sammen med myndighetene
I sitt foredrag understreket Lyng at det er mange som arbeider for samme mål som BNL; at det skal bli enklere å være seriøs, og vanskeligere å være useriøs. Regjeringens handlingsplan mot økonomisk kriminalitet, som for øvrig er ett av temaene på BNLs åpne møte i forbindelse med generalforsamlingen fredag 10. juni, er et vesentlig bidrag. Det er også det sammensatte organet ”Seriøsitetsforum” hvor partene i arbeidslivet, næring og myndigheter jobber sammen til fordel for en seriøs byggenæring.

- Vi gir oss ikke, avsluttet administrerende direktør Ketil Lyng under landsmøtet til MLF i Drammen i helgen.