Kvia ny formann i FABEKO

Tor Magne Kvia fra Jærbetong er valgt til ny formann i FABEKO.

Kvia etterfølger Eivind Heimdal fra Unicon, som hadde bedt om avløsning som formann etter mange år i styret.

Tor Magne Kvia startet sin yrkeskarriere i næringsmiddelindustrien, men fattet snart interesse for betong og betongbransjen.

Alle deler av bransjen
Fra 1982 til 1988 hadde han sitt virke innen forskaling og betongpumping før han første gang ble ansatt hos Jærbetong AS. Her var han et par år hvor han fikk ansvar for betongpumping, produksjon og transport. Det ga Kvia inngående kunnskap om drift av betongfabrikk og levering og pumping av betong – kunnskaper som han skulle få god bruk for i sin videre karriere.

I Rescon
I 1990 begynte Kvia som teknisk salgskonsulent i Rescon AS med ansvar for å bygge opp avdeling og kundekrets for Rogaland. Rescon AS leverer blant annet tilsetningsstoffer og hjelpemidler til ferdigbetongindustrien.

Lysefjordsbrua
I 1996 var Tor Magne Kvia tilbake i Jærbetong AS – denne gangen på Jærbetongs byggeplasslaboratorium på Lysefjordbrua som etter hvert ble godkjent som Prøvingslaboratorium klasse H1. I tillegg til laboratoriet, hadde han betongteknologi og kundeoppfølging som ansvarsområde.

Til topps i Jærbetong
I 2006 overtok Tor Magne Kvia som daglig leder for Jærbetong AS med ansvar for både betongproduksjon og produksjon av betongpeler. Etter hvert satte han også i gang med produksjon av støttemurblokker, Bubbledeck-produksjon og diverse andre aktiviteter i tilknytning til anlegget på Nærbø.

Tor Magne Kvia har vært leder i FABEKOs regionstyre i Region Sør fra 2001 til 2008 og styremedlem i FABEKOs hovedstyre fra 2007.

FABEKOs nye styre
Etter generalforsamlingen består det nye styret i FABEKO av

Tor Magne Kvia, Jærbetong, formann

Erik Veiby, Betong Øst, nestformann

Terje Bakken, Storegga Betong, styremedlem

Jan Otto Midttun, OH Betong, styremedlem

Otto Poulsen, NorBetong, styremedlem

Stein Tosterud, Unicon, styremedlem

Inge Eeg, NorBetong, vara

Eivind Heimdal, Unicon, vara