Skanska lanserer Miljøjanteloven

Skanska bygger miljølabyrint på Karl Johan og lanserer samtidig Miljøjanteloven lørdag 4. juni.

Sammen med Architectopia, Norsk Massivtre og Vital Vekst vil Skanska ha stand under Oslo Miljøfestival. Bidraget er et innspill i debatten om en bærekraftig byggebransje, da bygg står for 40 % av verdens CO2 utslipp og energiforbruk.

- Skanska ønsker å sette en ny standard innen byggebransjen. Vårt mål er å påvirke bransjen til å bygge energibesparende og miljøriktige bygg. Vi vil ta ansvar som en betydelig aktør i byggenæringen og vise at det er mulig å levere bygg som både er klimatisk og økonomisk bærekraftige, sier Per Ola Ulseth, konserndirektør i Skanska Norge.

- Bærekraftige bygg har arkitektur og planløsninger som legger grunnlag for lang levetid, god komfort og godt inneklima. Bærekraftige bygg oppføres med materialer av god kvalitet og med vekt på selve utførelsen. Bærekraftige bygg er avhengige av ambisiøse byggherrer og boligkjøpere, som vil være med på å bygge en bedre fremtid for våre barn.

- Derfor er også vår miljølabyrint tegnet og laget for barn, fordi dagens barn vil arve resultatene av våre valg. En labyrint symboliserer veivalg. Vi står overfor kritiske veivalg for å skape en bærekraftig fremtid. Labyrinten inviterer til utforskning og undring for store og små, og er et sted for å bli provosert eller inspirert av vår Miljøjantelov, kriver selskapet i en melding.

Miljøjanteloven:
Du skal ikke tro at du påvirker

Du skal ikke tro at du kan gjøre noe

Du skal ikke tro at du skaper fremtiden

Du skal ikke tro at du forurenser

Du skal ikke tro at du kan være grønn

Du skal ikke tro at du gjør kloden varmere

Skanskas deltakelse på Oslo Miljøfestival er ett av flere bidrag mot en bærekraftig byggebransje. Ved å samarbeide med andre aktører i bransjen kan innovasjon skapes og milepæler oppnås.

Oslo Miljøfestival vil huse 50 utstillere på stand for å inspirere deg til en grønnere hverdag. Besøk standen på festivalens hovedattraksjon, Miljøtorget, på Karl Johan lørdag 4. juni kl. 10-18.