400 påmeldte til passivhuskonferanse

Det er nå over 400 påmeldte til konferansen ”Passivhus 2011 – Myter og fakta” og kort tid igjen til påmeldingsfristen.

Passivhusene kommer, og beeovet for kunnskap er stort. 15. juni inviteres du til konferanse for å lære mer om passivhus. I løpet av dagen blir de viktigste innsigelsene mot passivhus presentert og diskutert.

Det siste innen forskningsresultater og prosjekterfaringer blir også presentert.

Flere internasjonale studier viser at energieffektivisering er det enkleste og billigste klimatiltaket, og det er derfor bred politisk og faglig enighet om at dette området må prioriteres. Energieffektivisering i bygg bidrar til å erstatte forurensende energikilder i andre sektorer, og reduserer behovet for ny kraftproduksjon. Den mest miljøvennlige energien er den man slipper å produsere.

Passivhuskonseptet ble utviklet tidlig på nittitallet, og har fått stor utbredelse spesielt i Tyskland og Østerrike. Konseptet fokuserer på reduksjon av energibehovet, slik at levert energi med tilhørende tekniske installasjoner blir lavest mulig. Hovedgrepene er passive tiltak med lang levetid, som ekstra god varmeisolering, lave luftlekkasjer, høyisolerte vinduer og dører, og eliminering av kuldebroer.

Passivhusdebatten i Norden er imidlertid preget av et stort behov for forskningsbasert kunnskap, og denne konferansen har som mål å skille myter fra fakta.

Denne konferansen arrangeres av SINTEF Byggforsk, Enova, Husbanken, Statens Bygningstekniske Etat (BE), Lavenergiprogrammet, NAL|Ecobox, FutureBuilt, og Tekna.

Her kan du lese mer om konferansen