Sammen for BIM

Utviklingen av bygningsinformasjonsmodeller i byggenæringen skyter fart.

Norsk Byggtjeneste, Norske Rørgrossisters Forening (NRF) og Elektroforeningen (EFO) inngikk 3. mai kontrakt med IT selskapet Inmeta Consulting AS om utvikling av en ny kommunikasjonsplattform, IFD SignOn, som gir innkjøpssystemer og BIM-modeller en enkel tilgang til vareinformasjon for alle handelsvarer fra både bygg-, elektro- og VA/VVS-bransjen.

Løsningen er en forutsetning for en vellykket utvikling av buildingSMART i Norge og er basert på åpne standarder.

- Det er meget viktig for byggenæringen at flere bransjer går sammen for å effektivisere planlegging, bygging og drift. Vi setter pris inspirerende dialog med både Innovasjon Norge og Forsvarsbygg, sier Halvard Gavelstad, adm. direktør i Norsk Byggtjeneste AS, som leder styringsgruppen for prosjektet.

Utviklingsprosjektet er rettet mot Forsvarsbygg som kunde og støttes av Innovasjon Norge. Det skal utvikles en kommersiell kommunikasjonsplattform som binder sammen ulike bransjedatabaser (bygg, elektro, VVS) for å forbedre og forenkle informasjonslogistikken for hele byggenæringen. Løsningen baseres på åpne buildingSMART standarder.

- IFD SignOn gjør det mulig for Forsvarsbygg å etablere en e-handelsportal som håndterer de merkantile prosessene både i bygge- og driftsfasen. Plattformen sørger for koblinger mellom varedatabaser, bygningsinformasjonsmodeller (BIM) og E-handelsløsninger. Etter planen skal IFD SignOn lanseres kommersielt i 2. kvartal 2012, avslutter Gavelstad.