Veidekke feiret 75 år

Torsdag 26. mai gikk Veidekke tilbake til sine røtter i Østfold, og feiret 75-årsjubileum i ”Brottet” på Hvaler.

Stedet var et naturlig valg for feiringen, da det var nettopp i dette steinbruddet at Veidekke hentet ut sine første steiner for 75 år siden. Også Tor Melby, som har jobbet hele 50 år i selskapet, ble hyllet under arrangementet.

Denne våren feirer Veidekke 75 år, med lokale feiringer over hele Skandinavia denne uken. Torsdag ble jubileet feiret i steinbruddet der de første veibyggerne hentet ut stein på 1930-tallet. 75 år senere har nå selskapet over 6000 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark og er en viktig samfunnsbygger.

Har ledet selskapet i et halvt århundre
På grunn av selskapets sterke tilknytning til området var også Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge til stede på feiringen, som ble arrangert av Veidekkes pensjonistforening. Blant pensjonistene var tidligere konsernsjef Arne Haaland, som ledet selskapet frem til 1989. Han og nåværende konsernsjef Terje Venold ble hedret på jubileumsmarkeringen. Sammen har disse to ledet selskapet i 50 år.

- Det er menneskene som opp gjennom årene har skapt verdiene i Veidekke, sier Terje R. Venold. - Derfor markerer vi 75-årsdagen vår rundt om i selskapet med åpne prosjekter flere steder nå til helgen hvor vi inviterer familie, venner og nabolag til en hyggelig sammenkomst. Vi markerer også jubileet på andre måter: med en egen årsrapport, og ikke minst med en egen blogg for 75-årsjubileet hvor vi inviterer alle til å komme med minner og historier fra tiden i Veidekke, sier Venold.

Tre generasjoner
En annen medarbeider som ble hedret på feiringen var Tor Melby, som i april hadde jobbet i Veidekke i 50 år. Tor skulle egentlig ha gått av med pensjon for et par måneder siden, men ville gjerne fortsette å jobbe til han hadde nådde det gjeve jubileet ved påsketider i år. Tors far jobbet tidligere i selskapet, og hans datter Tone Synnøve Melby Bråten, er nå anleggsleder i Veidekke.

Les også historier om menneskene som jobber i Veidekke på jubileumsbloggen mittveidekke.no.