Vegvesenet viser vei

Vi synes det er prisverdig at Statens vegvesen går inn med et så bredt engasjement på Bygg Reis Deg-messen til høsten. I følge vegdirektør Terje Moe Gustavsen vil man gi et oversiktsbilde av den samlede norske ekspertise og kapasitet innen samferdsel og infrastruktur. Mange av medspillerne til vegvesenet har også meldt seg på som deltakere på messen, men det er fortsatt sentrale aktører som glimrer med sitt fravær. Vår anbefaling er at alle sentrale bedrifter og organisasjoner blir med på denne storsatsingen.

Det at Statens vegvesen nå går nye veier, viser også at vi har fått en moderne og effektiv organisasjon. Oppgavene står i kø innen norsk samferdsel. Etterslepet er enormt. Nå tyder alt på at det i årene som kommer blir investert betydelige beløp i anleggsvirksomheten. Det er ikke tvil om at vei og bane vil bli en av budsjettvinnerne i årene som kommer.

På Bygg Reis Deg vil man trekke frem mange av de store prosjektene som kommer. Her er det store muligheter både for arkitekter, konsulenter, entreprenørene og ikke minst for leverandørene. Det å være med på Bygg Reis Deg vil også være en gylden anledning til å vise ansikt – og ikke minst i å komme i kontakt med viktige beslutningstakere.

Byggeindustrien har engasjert seg i denne saken, og vi er sammen med vegvesenet en viktig samarbeidspartner for Bygg Reis Deg når det gjelder infrastruktursatsingen på årets messe. Skal dette bli en suksess er det viktig at vi får en bred deltakelse også fra næringen.

I en samtale med Byggeindustrien sier vegdirektøren at han forventer at ikke minst de store rådgiverselskapene stiller på Bygg Reis Deg. Han forenter også at de andre store medspillerne fra byggenæringen kommer til Lillestrøm i forbindelse med denne store begivenheten som innvarsler en ny satsing i norsk infrastruktur.