Vegvesenet viser vei på Bygg Reis Deg

- Vi har aldri maktet å presentere et oversiktsbilde av den samlede norske ekspertise og kapasitet innen samferdsel og infrastruktur, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen til Byggeindustrien.

Statens vegvesen går bokstavelig talt nye veier, og inviterer til et besøk på etatens 100 kvadratmeter store stand under Bygg Reis Deg i oktober.

- Det er viktig å tenke nytt og enkelt i en komplisert verden, sier vegdirektøren.

– Vår ambisjon med å delta på Bygg Reis Deg, er å vise frem det vegvesenet kan, står for og arbeider med av fremtidsprosjekter og visjoner. Og når vi gjør dette i samme hall som våre leverandører og samarbeidspartnere, blir dette bokstavelig talt et unikt utstillingsvindu for hele verdikjeden fra offentlig bestillerkompetanse til bygge- og anleggsnæringens kompetanse og kapasitet.

Storkjøper av infrastruktur og transport prosjekter
– Vi har hele tid et behov for å vise hvor viktig infrastruktur og transport er i samfunnsutviklingen. Men samtidig er det så komplisert. Vegvesenet, sammen med Jernbaneverket, står for bortimot halvparten av alle innkjøp når det gjelder alle anleggstjenester knyttet til infrastruktur i Norge. Da er en løsning å gå inn sammen med bransjen og forsøke å stimulere og påvirke til innovasjon. Dette er en næring som vil tjene på at vi kan bidra, sier Terje Moe Gustavsen.

Drahjelp i rekrutteringen
– Det er første gang vi klarer å presentere en helhetlig bransje utad. Her er hele verdikjeden; kjøper, rådgiver, leverandører og utfører. Hele dette området har en kjempeutfordring fremover i rekrutteringen. Deltagelsen på Bygg Reis Deg er et virkemiddel som kan gi oppmerksomhet til denne rekrutteringen, mener Moe Gustavsen.

Treffer fagfolk i tusenvis

Adm. direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg kan ikke annet enn å applaudere. I to år har han jobbet iherdig for å gjøre Bygg Reis Deg enda skarpere i den profesjonelle profilen.

- Av våre ca. 50 000 besøkende vil hele 40 000 representere det profesjonelle bygge- og anleggs-Norge, lover Gavelstad.

- I tillegg jobber vi nå mot undervisningssektoren for å motivere fagskoler, høyskoler og universitet til å bruke Bygg Reis Deg i undervisningsopplegget høsten 2011, opplyser Gavelstad, som også er i ferd med å gjøre messen i oktober til en av landets største konferansearenaer med en rekke konferanser og seminarer.

Omfattende seminar og konferanseprogram
- Dette er også en viktig årsak for oss i Vegvesenet, forklarer Moe Gustavsen; - fra vår side benytter vi mulighetene vi som utstiller har til å tilby korte fagseminarer underveis. Slik kan vi både vise frem det vi kan, samtidig som vi inviterer til faglig påfyll og utveksling av kompetanse, sier vegdirektøren.

- Forutsetningen er at alle seminarer i messehallene gratis, understreker Gavelstad.

– På Bygg Reis Deg er det slik at alle som har billett kan velge og vrake i tilbud om ulike seminar og konferanser gjennom hele utstilingsperioden. Dette er vi helt sikre på er fremtidens messemodell også i Norge, fastslår Halvard Gavelstad.