LNS bygger Hjartåbergtunnelen

Statens vegvesen har skrevet kontrakt med Leonhard Nilsen og sønner AS om byggingen av 7,5 km ny E39 mellom Løvikneset og Årset i Volda kommune. Kontrakten er på 270,6 millioner kroner.

Kontrakten omfatter driving av den 3480 meter lange Hjartåbergtunnelen, rehabilitering av Årsettunnelen (230 m), fire tunnelportaler, masseflytting og om lag fire kilometer vei i dagen.

– De kom med det laveste tilbudet og vi har kontrollert at det er i samsvar med tilbudsgrunnlaget, sier prosjektleder Oddbjørn Pladsen i Statens vegvesen. Regionvegsjef Berit Brendskag Lied har godkjent innstillingen, melder vegvesen.no.

Entreprenøren har allerede begynt å gjøre seg kjent i området. I starten av juni begynner de å kjøre utstyr til området.

K.A. Aurstad, som er entreprenør for forarbeidene, skal ha forskjæringa til den nye Hjartåbergtunnelen klar til 20. juni.

- Vi håper og tror derfor at vi kan sprenge den første salven på begge sider av Hjartåberget i slutten av juni, forteller prosjektleder Pladsen. Da starter også utbedringen av Årsettunnelen.

Nye E39 mellom Løvikneset og Årset i Volda kommune vil gi en rassikker og trafikksikker vei med god fremkommelighet hele året. Veien skal utbedres for å tilfredsstille kravene som fremtidig stamvei og er forventa åpnet i november 2013.