Nyutviklet spesialasfalt på E18

NCC Roads har nylig lagt en helt ny type asfalt på E18 mellom Kristiansand og Grimstad.

Med den nyutviklede toppasfalten skal resultatet bli en jevnere asfalt som avgir mindre støy. Og ikke minst en mer slitesterk asfalt.

Det nye slitelaget ble lagt i begynnelsen av mai og driftsleder Tom Erik Carstensen i NCC Roads er meget godt fornøyd med resultatet.

– Vi er meget godt fornøyd og tilbakemeldingene fra både kunden og bilistene gjør meg bare enda mer fornøyd. Dette har blitt veldig bra, sier han

For å gjennomføre den spesielle jobben hentet NCC Roads inn eksperter fra Sverige med spesialkompetanse på denne typen asfalteringsoppdrag. Svenskene bruker denne typen asfalt i mye større grad og dermed nyter nordmennene godt av svenskenes spisskompetanse.

– Det er en av fordelene vi har med å være en del av NCC-konsernet. Vi henter inn folk med spesialkompetanse ved behov, sier Carstensen.

Til sammen 25 asfaltarbeidere, transportører og andre var involvert i oppdraget, som ble gjennomført om natten.

Til sammen 17000 tonn av spesialasfalten Novachip 11+ er til nå i år lagt på årets asfalteringsprogram på veistrekningen mellom Dyreparken i Kristiansand og Grimstad. Tynndekket ble lagt i 2,5 cm tykkelse. Tradisjonell asfalt legges i 4 – 5 cm tykt lag.

– Vi har jobbet mye med å komme frem til denne spesielle asfalten og vi er overbevist om at vi har klart å komme frem til en resept som gir oss et jevnt og støysvakt asfaltdekke. Samtidig skal den være mer slitesterk enn den tradisjonelle asfalten, sier Carstensen.

Han forventer at toppdekket som nå er lagt vil holde i mellom sju og ti år, før det må asfalteres på nytt. Asfalten er spesialutviklet av NCC Roads’ asfalteksperter ved laboratoriene i Lier og Kristiansand.

– Vi har et solid FoU-miljø som virkelig jobber hardt for å lage produkter vi så absolutt vil se mer til i fremtiden, sier Tom Erik Carstensen og håper bilistene sier seg enige etter at de har kjørt veistrekningen.