Norsk Eiendom trer ut av BNL

Som et ledd i sin nye strategi om en sterkere identitet og større synlighet, trer nå Norsk Eiendom ut av Byggenæringens Landsforening (BNL) for i stedet å få en mer direkte tilknytning til Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

- Norsk Eiendom ser frem til å innta enn enda mer synlig og ansvarlig rolle i samfunnsutviklingen. Våre medlemmer er parat til å bidra til at Norge oppfyller internasjoanel forpliktelser på klima-, miljø- og energiområde, sier administrerende direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom.

Norsk eiendomsbransje er svært sentral i by- og samfunnsutvikling.

- Uten en velfungerende eiendomsbransje, vil man ikke kunne skaffe de fysiske ute- og innerom som er nødvendig for vekst og velstand i samfunnet. Bransjen har lenge tatt denne sentrale rollen og sett det store samfunnsansvar som følger av dette. Et slikt samfunnsansvar har bransjen de senere år spesielt vist på miljø- og energisiden. Uten visjonære, dristige og fremtidsrettede byggherrer, vil man ikke kunne lykkes i å utvikle et økologisk bærekraftig samfunn, sier Askjer.

- Det har vært berikende for byggenæringen å ha byggherresiden representert i BNL. Når Norsk Eiendom velger ikke å ha en organisatorisk samarbeide med BNL, håper vi på et fortsatt fruktbart samarbeide, sier administrerende direktør Ketil Lyng i Byggenæringens Landsforening.

Eiendom har som bransjen relativt korte tradisjoner i Norge. Eiendomsutvikling og forvaltning har tradisjonelt vært knyttet opp til andre og mer primære næringer. Når eiendomsvirksomhet gjennom årene har blir mer og mer profesjonalisert, har bransjen sett behov for en sterkere organisering. Bransjeforeningen for eiendomsaktørene har eksistert en del år, men man ønsker nå å styrke foreningen. Styret har lagt en ny strategi. Et mer symbolsk element i denne strategien, er at de endrer navn til Norsk Eiendom.

- Vi ser eiendomsbransjen som en viktig samfunnsaktør og som en naturlig del av NHO-fellesskapet. Vi gleder oss til et mer aktivt samarbeid med Norsk Eiendom, sier administrerende direktør John G. Bernander i NHO.