Økt mangel på arbeidskraft

Én av fire bedrifter har problemer med å skaffe arbeidskraft, viser bedriftsundersøkelsen fra NAV.

På ett år har mangelen på arbeidskraft økt med 10 000 personer. Totalt mangler norske bedrifter nå 61 000 personer.

– Det er om lag like mange bedrifter som har problemer med å skaffe arbeidskraft i år som i fjor, men de som har problemer, har større problemer nå, og derfor øker mangelen på arbeidskraft, sier Hans Kure seksjonssjef i NAV.

En av ti bedrifter har nå så alvorlige rekrutteringsproblemer at de har færre ansatte enn de ellers ville hatt.

Arbeidsinnvandrere
Kure mener mangelen på arbeidskraft ville vært høyere uten arbeidsinnvandrere.

– Det er høy aktivitet i norsk økonomi, men mangelen er fortsatt betydelig lavere enn det vi så ved forrige høykonjunktur. Den høye arbeidsinnvandringen er en viktig årsak til dette, sier Kure.

Ingeniører
Det er stor mangel på ingeniører. Undersøkelsen viser at bedriftene mangler om lag 7 000 ingeniører. Det har også blitt vanskeligere å rekruttere sjåfører i løpet av det siste året, og det er stor økning i mangelen på fagarbeidere som rørleggere og tømrere.

– Stigende mangel på fagarbeidere henger trolig sammen med at aktiviteten i byggebransjen har økt. Det er også ganske høy mangel på andre yrkesgrupper som jobber i byggebransjen, sier seksjonssjef i NAV Hans Kure.

Størst mangel på arbeidskraft finner vi innen eiendomsdrift og tjenesteyting, hvor det blant annet jobber ulike typer konsulenter og renholdere. Innen denne bransjen har mangelen på arbeidskraft doblet seg på ett år og utgjør nå 23 700 personer.

Privat sektor optimistisk
Selv om det er blitt vanskeligere å rekruttere enkelte yrkesgrupper, ser bedriftene positivt på framtiden. Mange bedrifter forventer å oppbemanne i året som kommer. Hele 28 prosent av bedriftene forventer økt sysselsetting, men 11 prosent forventer å ha færre ansatte.

Innen alle næringer i privat sektor forventer bedriftene å oppbemanne. Størst optimisme er det innen informasjon og kommunikasjon, hvor om lag halvparten av bedriftene forventer å oppbemanne. Men også industri og byggnæringen ser lyst på året som kommer, hvor nesten to av fem bedrifter regner med flere ansatte.

Offentlig sektor
I offentlig sektor er forventningene lave. Lavest forventninger til behovet for flere ansatte finner vi i undervisningssektoren. Her forventer 16 prosent en økning, mens 24 prosent tror på nedgang i bemanningen.

– Tradisjonelt er det lave forventninger i offentlig sektor, men i år er forventningene lavere enn de var i fjor. Det kan bety at sysselsettingsveksten vil gå noe ned i offentlig sektor inneværende år, sier Kure.

Høyest forventninger i Oslo
Sysselsettingsforventningene har økt i de fleste fylker. Det er kun fem fylker som har lavere forventninger i år sammenlignet med i fjor. I Oppland, Sogn og Fjordane og Aust-Agder er forventningene lavest. Høyest forventninger finner vi i Akershus, Oslo, Hordaland og Rogaland.

Yrkesgrupper det er størst mangel på:
* 7 000 ingeniører
* 3 050 sjåfører (bil-, drosje- og varebilførere)
* 2 850 tømrere
* 2 400 lastebilsjåfører (vogntog)
* 2 150 rørleggere
* 2 050 systemutviklere og programmerere
* 1 950 sykepleiere
* 1 550 dør- og telefonselgere
* 1 300 elektrikere
* 1 250 frisører
* 1 250 snekkere
* 1 250 hjelpepleiere
* 1 200 kokker