Borer hull så store som tekopper

Med slagboremaskinen GSB 162-2 RE Professional leverer Bosch en maskin som har krefter til å klare de mest krevende oppgavene på byggeplassen.

Den 1500 watt sterke motoren med høy belastningsevne har en imponerende ytelse som gjør slagbormaskinen ideell til krevende slagboring i betong og murverk, skruing og boring med store diametre i tre, arbeid med hullsager eller til omrøring av tyktflytende materialer. Maskinen kan også brukes til tørrboring med diamantkjernebor på opp til 162 mm i diameter. Tørrboring er å foretrekke om du ønsker å slippe klargjøringsarbeidet som våtboring krever, når vann skal sluttes til og til slutt ryddes opp.

Takket være den optimale to-trinns-girkassen kan rotasjonshastigheten justeres etter hvilket materiale man arbeider i, og utnytte det store spennet mellom første og andre gir. I lav hastighet kan det arbeides presist med diamantkjernebor, mens det blir full effekt av den høye hastigheten når det skal slagbores. Girkassen er, som noe helt nytt, beskyttet av en hardfør metallkappe som er med på å forlenge maskinens levetid.

Der er mange krefter i gang når man borer med en så sterk maskin. Derfor har Bosch sørget for optimal arbeidssikkerhet med Anti-Rotations-funksjonen. Det er en sikkerhetskobling som øyeblikkelig frakobler motoren hvis boret setter seg fast i metaller i betongvegger og murverk. Dette forhindrer at maskinen dreier med rundt. Da risikerer man heller ikke å brekke håndleddet. Enda en sikkerhetsfunksjon er at maskinen er sikret mot automatisk start etter strømavbrudd.

Det er også tenkt på komforten, da både det vannrette og loddrette grepet er designet med softgrip og forsterket med ekstra gummibelegning som dels demper vibrasjoner og dels gir et godt grep om maskinen selv i krevende posisjoner. Nettopp det å arbeide i krevende posisjoner er mulig fordi maskinens ledning er heftet med kuleledd som gjør at den kan dreie fritt i alle retninger. Dermed unngås knekk på ledningen eller kabelbrudd som ellers ville kreve reparasjon. Med funksjonen ”Torque-Control” er brukeren sikker på at skruene strammes perfekt – verken for kort eller for langt inn i treverket.

Slagboremaskinen GSB 162-2 RE Professional fra Bosch henvender seg til alle profesjonelle håndverkere med behov for et verktøy med stor presisjonsevne, høy ytelse og større borekapasitet enn konkurrerende maskiner kan levere.