Hifab blir Asenso

Tidligere Hifab AS er nå blitt et heleid norsk selskap. Samtidig har de skiftet navn til Asenso AS.

Siden oppstarten i 2002 har prosjektlederfirmaet Hifab opplevd en jevn og god vekst, og de omsatte i 2010 for 22 millioner kroner. Et planlagt eierskifte har ført til at selskapet nå endrer navn til Asenso AS.

Navneskiftet og endringen i eierstrukturen ble gjort gjeldende fra midten av mars. Det var Knut Berntzen som tok initiativ til å starte selskapet like etter årtusenskiftet. Med seg på laget fikk han det svenske selskapet Hifab AB.

- Vi valgte da å gå for navnet Hifab. Men det ble også avtalt at vi innen noen år skulle revurdere eiersituasjonen, ved at enten jeg og Roar Ødegård som har kommet inn på eiersiden på veien, eller de svenske medeierne skulle kjøpes ut. Det ble valgt en løsning hvor vi kjøpte ut Hifabs eierpost. Dermed ble det naturlig at vi også byttet navn, forteller Knut Berntzen, daglig leder i Asenso.

Selskapet har nå to norske eiere; Knut Berntzen og Roar Ødegård. Begge jobber aktivt i selskapet.

Selskapet har gjennom hele perioden siden oppstarten i 2002 fått stadig større og flere oppdrag, samt flere ansatte. De startet med fem personer, og det er i dag totalt i underkant av 20 med på laget. Dette tallet skal øke fremover.

– Virksomheten har opplevd en tre- til firedobling i størrelse siden etableringen, og det legges til rette for en fortsatt og raskere vekst i tiden som kommer, sier en offensiv Berntzen. Han forteller at de registrerer en stadig økende etterspørsel etter profesjonell prosjektledelse i markedet.

–¬ Dette gjør at vi hele veien må ansette flere. Vi ønsker i all hovedsak personer med solid erfaring, så da blir det som regel å hente personer fra andre deler av bransjen. Det er helt klart utfordrende å finne dyktige folk, men vi har den senere tiden fått på plass mange flinke personer, sier Berntzen.

Les mer om Asenso i Byggeindustrien nummer 8.