Nye Cat rivere til Dokken

Pon Equipment har overlevert den første av to Dem70 rivemaskin til Dokken AS.

Dem70 er en 70-tonns rivemaskin med Cat 345C HVG som basismaskin. Demlone, som er Caterpillars samarbeidspartner på rivemaskiner, leverer maskinens hevbare hytte, hydraulisk justerbart understell og riveaggregat.

- Dette er maskiner som skal brukes til generelle riveoppgaver. Den første skal i gang med rivingen av Tømte bru på Eidsvoll allerede på mandag, sier Helge Opheim, segmentansvarlig i Pon Equipment. Han legger til at de skal overlevere maskin nummer to til Dokken om en ukes tid.

- Det som kjennetegner denne maskinen er en fleksibel moduloppbygget bom og at den med lang bom kan ta kan ta verktøy helt opp til tre tonn. At maskinen også har et hydraulisk understell der rammen kan trekkes inn til under tre meter transportbredde betyr også mye for slike maskiner som ofte har korte oppdrag og dermed må flyttes mye, fortsetter Opheim.

DEM70-maskinens breddejusterbare understell gjør at den blir seks tonn tyngre enn en standardmaskin. I tillegg er rivemaskinen utstyrt med ekstra motvekt slik at stabiliteten øker.

Når det gjelder bommen så kan den leveres med to forlengere slik at maskinen kan brukes i rivehøyder på 26, 29 og 31 meter. Maskinene Dokken har kjøpt har en rekkevidde på 29 meter.

- Man kan også sette på kun det korte aggregatet i rett eller bøyd posisjon og man kan sette på en tre meters forlengelse på det korte aggregatet slik at man får en rivemaskin i en mellomhøyde på rundt 16 meter. Mulighetene er med andre ord mange med denne maskinen, avslutter Opheim.