Kongens sølv til Stangeland

Trygve Stangeland, stifteren av T. Stangeland Maskin, har blitt tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.

Det var Ordfører i Sola kommune, Håkon Rege, som denne uken kunne overrekke medalje og diplom til Stangeland. Til sted var også Trond Johannesen, adm. dir. i MEF.

- Vi søkte om utmerkelsen til Trygve Stangeland fordi han startet en enkel bedrift og utviklet den til et stort konsern. Trygve Stangeland er en gründer av stort format, sier Johannesen til Solabladet.

Johannesen mener Stangeland har vært dyktig på kompetanseheving i alle ledd samtidig som han har hatt fokus på kvalitet og rekruttering.

Kort historie

Trygve Stangeland fra Tjelta i Sola etablerte T Stangeland Maskin AS i 1959. Før det hadde han drevet som landbruksentreprenør hos bønder i Sola og omegn.

Den første tiden drev T Stangeland Maskin stort sett med utleie av gravemaskiner til store oppdragsgivere som Røldal Suldal Kraft A/S, Betongbygg, kommunene og Statens vegvesen.

Da oljeeventyret i distriktet kom i gang ble det fart i T Stangeland Maskin. Det ble kjøpt mye maskiner og utstyr, og etter hvert ble det ansatt flere folk. Oppdragene stod i kø i forbindelse med utbygging av oljebasene Norsco Tananger og Dusavik, samt store masseflyttingsoppdrag for Norwegian Contractors i forbindelse med å "bygge dokker" for betongplattformer.

TS ekspanderte videre, og når oljeselskapene etablerte seg hadde de grunnarbeidene for de fleste, bl.a. Statoil, Shell, Conoco, Phillips, B.P, Saga, Hydro, Esso, Smedvig med flere.

TS er engasjert i infrastruktur i forbindelse med bolig og næringsbygg/felt og de har også hatt betydelige prosjekter innenfor blant annet veibygging, jernbane, havnebygging og flyplass.

T Stangeland Maskin AS omsetter for drøye 1,1 milliard kroner, og har rundt 500 ansatte. Selskapet er en del av Stangeland Gruppen som har en omsetning på 1,5 milliard og over 600 ansatte.