Endelig ROT-fradrag?

Endelig synes det gamle kravet fra BNL og byggenæringen om et ROT-fradrag å få støtte også i regjeringen. Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete støtter i en artikkel i VG forslaget om å at det innføres et slikt fradrag for vedlikeholdsutgifter i private boliger som kan føre til energieffektivisering.

 

– Det er svært positivt at statsråd Navarsete ser behovet for en satsing på energieffektivisering i vanlige hus, sier administrerende direktør i BNL, Ketil Lyng. Dette støtter vi fullt ut.

ROT- fradraget er allerede innført i Sverige og har ført til en markant nedgang i det svarte byggemarkedet. Etter vårt syn vil dette medfører at folk flest også i Norge velger seriøse bedrifter til å utføre håndverkstjenester i stedet for å gå på det svarte markedet.

Arnstadutvalget anbefaler at det etableres insentivordninger for å utløse et potensialet på hele 10 Twh i 2020.

For oss som har argumentert for dette i mange år, er uttalelsene fra statsråden en oppløftende melding. Vi får bare håpe at uttalelsen er klarert med Finansdepartementet som så langt har vendt tommelen ned for alle slike konstruktive forslag. Vi tror også at staten vil tjene på dette. Uansett må dette være bra for samvittigheten til mange. Uansett betyr dette et stort løft i arbeidet for energieffektivisering.