Vi bygger i høyden

I 1. kvartal 2011 ble det registrert satt i gang bygging av 7 379 boliger med i alt 984 000 kvadratmeter bruksareal til bolig. Nesten halvparten av alle nye boliger er i blokk, viser nye tall fra SSB.

46 prosent av alle nye boliger bygges i blokker, men blokkleilighetene står for kun 35 prosent av bruksarealet. Over halvparten av alle blokkleilighetene bygges i Oslo og Akershus.

Hver fjerde bolig bygges i enebolig, og står for 41 prosent av bruksarealet. Det er satt i gang 34 prosent flere boliger sammenlignet med 1. kvartal i fjor.

Fortsatt høy aktivitet innenfor kontor- og forretningsbygg
Det ble i 1. kvartal påbegynt bygging av 1 147 000 kvadratmeter bruksareal til næringsbygg. Dette er 80 000 kvadratmeter mer enn i samme periode i 2010, tilsvarende en økning på 7 prosent. Det er fortsatt høy byggeaktivitet innenfor kontor- og forretningsbygg, som står for det meste av veksten innenfor næringsbygg.

Det bygges i storbyene
Det er storbyene som dominerer når det gjelder byggeaktivitet. I Oslo alene er det satt i gang mer bruksareal enn i de fem nordligste fylkene til sammen. De tre mest folkerike kommunene, Oslo, Bergen og Trondheim, står for henholdsvis 16, 5 og 5 prosent av alt igangsatt bruksareal.