COWI kjøper Tonning & Lieng

Administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen, er svært fornøyd å få medarbeiderne fra Tonning & Lieng AS med på laget.

- Vi i COWI er sterke i troen på at organisk vekst, kombinert med strategiske oppkjøp for å tette geografiske eller faglige luker, best ivaretar vår interne kultur og identitet. I så måte er kjøpet av Tonning & Lienget –ja takk, begge deler. Ønsket om å styrke vår kapasitet og kompetanse innen byggfagene på Nord-Vest- og Innlandet, har stått på lista vår en stund. Med kontor i Kristiansund og på Lillehammer, kunne ikke matchen vært bedre. Slik styrker vi også vår virksomhets lokale forankring.

COWI overtar Tonning & Lieng og deres 13 medarbeidere 1. juni. Med snart 65 års erfaring i bransjen, har Tonning & Lieng opparbeidet seg et godt renommé og en solid referanseliste. Deres rådgivervirksomhet er basert på byggeteknikk, byggeledelse og taksering. Daglig leder for Kristiansund-kontoret, Dagfinn Jarp, innrømmer at de har hatt andre beilere enn COWI på døren.

–Alle kunne tilby tilhørighet i en organisasjon med bred kompetanse, hos COWI fant vi i tillegg en spesiell god personkjemi. Som også er bekreftet gjennom prosjektsamarbeid de senere årene. Utover mer tradisjonell virksomhet innen faget, fremhever Jarp firmaets virksomhet innen havne-, kai- og anleggsvirksomhet. Tonning & Lieng har blant annet vært tungt inne i utviklingen av oljebasen i Kristiansund, Norges største anlegg i sitt slag.

Ivar Øvre er daglig leder på Lillehammer-kontoret. –Selv om det er en stund siden Lillehammer-OL, liker jeg å fortelle at vi fikk Betongtavlen for vår deltakelse i hoppbakkeprosjektet.Vi har for øvrig hatt/har mange oppdrag for Sykehuset Innlandet, både på Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum. Vi ser fram til å bli en del av COWIs ledende rådgivermiljø innen helsebyggmarkedet, sier han.

Divisjonsdirektør for Bygninger i COWI Norge, Kirsti Engebretsen Larssen, er også såre fornøyd. –Å styrke vår kompetanse og kapasitet innen byggfagene på de nevnte stedene, er et viktig skritt på vegen mot å innfri vår strategi om å tilby landsdekkende rådgivertjenester basert på en lokal tilstedeværelse.