Workshop kjøper Mesterjobb

Workshop kjøper Mesterjobb Bemanning AS og skal dermed bli Norges største bemanningsspesialist innen bygg, anlegg og industri med over 600 vikarer daglig ute, og ca 300 mill i omsetning.

– Våre kunder ønsker i økende grad en samarbeidspartner innen bemanning med god fagkompetanse. Som norges største spesialist inntar vi nå en unik posisjon i markedet, sier administrerende direktør Kristin Slyngstad.

Workshop Holding AS har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Mesterjobb Bemanning AS. Transaksjonen skal godkjennes av konkurransemyndigheter før den kan gjennomføres.

Bemanningsselskapet, som i dag består av Workshop Bemanning og Kompetanse AS og MK Montasje AS , har etablert seg som leverandør av bemanning innenfor segmentet bygg, anlegg og industri. Med oppkjøpet av Mesterjobb Bemanning vil konsernet i 2011 samlet omsette for i området 300 millioner kroner og ha rundt 600 vikarer på norske arbeidsplasser daglig.

- Vi opplever i økende grad av våre kunder etterspør en bemanningsrådgiver, ikke en ren leverandør av arbeidskraft. I forbindelse med nye prosjekter har våre kunder behov for en sparringpartner tidlig i bemanningsplanleggingsprosessen. Gjennom å være Norges største rene spesialist besitter vi en unik kompetanse på dette, med et svært kompetent rådgivningsapparat. Sammen blir vi også en komplett leverandør innen alle fagområdene innen bygg, anlegg og industri – og kan løse alle arbeidsoppgaver fra grunnarbeid til tak. Vi kan derfor løse problemer og spare kostnader for våre kunder, sier Slyngstad.

Preben Wiksén, Thor-Arne Kasin og Sebastian Flåterud selger dermed sitt livsverk, selskapet Mesterjobb Bemanning AS, som de sammen etablerte for fem år siden. Gründerne signaliserer sterk tro på den nye enheten, og har derfor valgt å bruke deler av sitt vederlag til å kjøpe seg inn på eiersiden i Workshop Holding.

- Den komplementære kunnskapen og begge selskapers kundefokus vil være med å bidra til å befeste og utvikle vår posisjon i markedet. Jeg tror at dette oppkjøpet vil være positivt for de ansatte i begge selskapene og ikke minst for våre kunder , sier adm. dir. i Mesterjobb Bemanning AS, Tom Henning Gulliksen som nå trer inn i rollen som Direktør HR & Organisasjon i Workshop Bemanning og også blir med på eiersiden.

De tre selskapene kompletterer hverandre på en utmerket måte, slår Slyngstad fast, før hun utdyper:
- Selskapene er solide og jobber hardt med å være seriøse og fokusere på kvalitet i alle ledd. Vi leverer utelukkende bemanning til bygg, anlegg og industri, men har likevel få felles kunder. Vi får tilgang til en viktig rekrutteringskanal gjennom Mesterjobb sitt eget selskap i Polen, noe som blir viktig for å kunne tilby kompetent arbeidskraft i et voksende marked. I tillegg blir vi nå landsdekkende med regionskontorer både i Sandnes og i Alta og med tilgang til gode logistikkløsninger ellers i landet.

- Mesterjobb leverer i dag hovedsakelig prosjektbemanning, det vil si lengre oppdrag med komplette arbeidslag. Workshop har på sin side spesialisert seg på også høy grad av fleksibilitet, og kan levere alt fra sjauere til fagpersoner på kort varsel. MK Montasje har spesialisert seg på elektrikerfaget, heter det i en melding fra selskapet.

- Sammen får vi nå det jeg vil betrakte som det mest komplette og interessante tilbudet mot de store entreprenørene, mener Slyngstad.

Workshops hovedeier er det Bergensbaserte PE-selskapet Borea Opportunity. Selskapet gikk inn i Workshop i juni 2010, og har som mål å bidra til å utvikle bemanningsbransjen.

- Oppkjøpet passer svært godt inn i vår strategi om å bli en ledende, landsdekkende og seriøs aktør i dette markedet, slår Partner i Borea og styreleder i Workshop Holding Dag Sørsdahl fast.