Håp om raskere planprosess

- Regjeringen har lyttet til BNLs innspill og gjør nå grep for en bedre planprosess i kommunene, sier Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening i en kommentar til dagens RNB.

Regjeringen vil i 2011 presentere en sammenstilling av de nasjonale krav og forventninger som stilles til regional og kommunal planlegging. Denne sammenstillingen skal legges til grunn i arbeidet med planstrategiene. I tillegg har Klima- og forurensningsdirektoratet fått i oppdrag av Miljøverndepartementet å lede et prosjekt for etablering av et nettsted med veiledning til kommunene på hele plan- og miljøområdet.

- Dette er positivt fordi det i dag mangler fullstendig en koordinering på dette området. Den sterke sammenhengen mellom bygg og planprosess gjør at byggenæringen har sterke interesser i at det blir fortgang i dette arbeidet og at hensynet til en stabil og forutsigbar utvikling for byggenæringens bedrifter ivaretas, sier Lågøyr.

På Samferdselsdepartementets budsjett foreslås det å øke bevilgningene til vei og jernbane med til sammen 186 mill. kroner. I forbindelse med arbeidet på Nasjonal transportplan (NTP) er det foreslått å øke bevilgningene med 40 millioner kroner til planlegging.

- Dette er en veldig viktig prioritering fra Regjeringens side. Skal vi klare å gjennomføre en kraftig satsing i utbygging av vei og banenettet må bevilgningene til plan prioriteres. Samtidig er det viktig at planprosessen effektiviseres, både tidsmessig og omfangsmessig, sier Audun Lågøyr