160 mill ekstra til Vegvesenet

Statens vegvesen får tilleggbevilgning på 160 millioner kroner i forbindelse med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2011. Hovedfokus er satt på trafikksikkerhet og planarbeid.

- Vi er selvsagt glad for de ekstra pengene vi får. Spesielt gledelig er det at regjeringen følger vår anbefaling med å prioriterer viktige trafikksikkerhetstiltak. Med dette tilleggsforslaget vil det i 2011 til sammen bli bevilget 15,2 milliarder kroner til vegformål, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar.

70 millioner kroner er knyttet til konkrete trafikksikkerhetstiltak i Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland.

* 27 millioner til bygging av midtrekkverk på E18 i Aust-Agder, som gjør at midtrekkverk-prosjektet Frivold - Bie blir forlenget til Temse. Det er også lagt opp til midtrekkverk på E39 ved Try (Vest-Agder) med 3 millioner.

* 20 millioner til videreføring av arbeidet med belysning av E39 på sner til videreføring av arbeidet med belysning av E39 på strekningen Vest-Agder grense - Ålgård i Rogaland.

* 12 millioner til bedre lys i fire tunneler på E39 i Vest-Agder.

* 8 millioner til utbedring av tre ulykkesutsatte kurver på E39 ved Skolandssvingen i Lyngdal (Vest-Agder).

De øvrige 90 millioner kroner skal fordeles slik:

* 40 millioner til planlegging av prosjekt som skal gjennomføres i henhold til Nasjonal transportplan 2010-2019 samt forberede Nasjonal transportplan 2014-2023.

* 20 millioner til å dekke engangskostnader i gjennomføringen av 'Nasjonal ferjekort/samordet billettering for riksvegferjer'.

* 30 millioner til sluttoppgjør med Agder OPS Vegselskap for E18-prosjektet Grimstad - Kristiansand.

* Regjeringen legger også opp til at Statens vegvesen skal gjennomføre tiltak på E8 Lavangsdalen i Troms.

I en rapport ble det foreslått både kortsiktige og langsiktige tiltak for å gjøre strekningen sikrere. Regjeringen vil at Vegvesenet skal starte opp de kortsiktige tiltakene i år til en kostnad på 35 millioner kroner gjennom omprioriteringer innen Riksveginvesteringer-budsjettposten.