Fremtidstro i AF Gruppen

Også AF Gruppen opplevde resultatsvekkelse i første kvartal med et marginfall fra 6,4 til 4,2 prosent, men hovedforklaringen er en engangs resultateffekt i samme periode i fjor. (Oppdatert)

Omsetningen i første kvartal steg beskjedent til 1,47 milliarder kroner med et resultat før skatt på 61 millioner, ned fra 91 på samme tid i fjor.

– Med all time high ordrereserve kombinert med solid finansiell posisjon, vurderer vi fremtidsutsiktene som gode, kommenterer konsernsjef Pål Egil Rønn som er glad for at en målrettet kampanje mot ingeniørstudenter har hevet bedriftens status som ønsket sted å jobbe.

Det er fortsatt høy aktivitet i anleggsvirksomheten, og driftsmarginen på seks prosent er konsernsjefen fornøyd med. Han forventer at forretningsområdet også fremover skal levere gode prestasjoner.

Innen bygg er AF i ferd med å bygge seg kraftig opp. Den svenske underskuddsvirksomheten er i ferd med å bringes i pluss. Videre avsluttes offentlige prosjekter som ble kontrahert under finanskrisen med pressede marginer. Driftsmarginen har forbedret seg fra 2,6 til 3 prosent, og Rønn forventer yterligere forbedringer fremover.

Eiendomsvirksomheten er beskjeden og bidrar med fire millioner som i fjor.

Miljøområdet forbedret driftsmarginen fra 6,2 til 8,4 prosent hvor det særlig var god drift i landsbasert virksomhet.

Innen energi-virksomheten sliter AF fortsatt med en negativ driftsmargin på 3,3prosent. Aeron er eneste lyspunktet med god drift gjennom hele finanskrisen og etterpå. AF Energi og Miljøteknikk derimot har ikke klart å komme tilbake etter at markedet drog i bremsen og stoppet alle investeringer under finanskrisen.

– Hovedforklaringen ligger i våre egne prestasjoner så her har vi bare oss selv å klandre. Men virksomheten har tatt grep så vi forventer klare forbedringer mot slutten av året, avslutter Rønn.