Glava ber Navarsete skjerpe isolasjonskrav

Kravene til teknisk isolasjon i Norge ligger fortsatt langt etter standarden i Sverige og Danmark. Glava ber kommunalministeren komme på banen, slik at vi snarest kan få en teknisk standard på linje med våre naboland.

- Tekniske anlegg bygges i dag ofte som for 30 år siden, der billigste løsning og minsteisolasjon blir brukt. Dette må det bli slutt på, sier Lars Fillip Kolbu, som er ansvarlig for VVS i Glava.

- Med tykkere isolasjon kan energiforbruket, kostnadene og CO2-utslipp reduseres drastisk. Det er ikke få kraftverk vi kan spare hvis alle VVS-anlegg i norske næringsbygg ble bedre isolert, sier Kolbu.

Glava har bedt Kommunal- og regionaldepartmentet om at det bør komme et forskriftskrav til teknisk isolasjon på linje med det man har i Sverige. Et eksempel er isolasjonskravene til rør med diameter 32 mm. I Norge er kravene nå satt til 50 mm isolasjon, mot tidligere kun 20 mm. Vi ligger fortsatt langt bak svenskene som krever at 32 mm rør skal ha 80 mm isolasjon.

En bedre isolasjon av VVS-anlegg vil gi mange fordeler:

Energiutgifter og driftskostnader vil gå drastisk nedMindre energiforbruk gir lavere CO2-utslippDet blir mindre frostskader og store ekstrautgifterFaren for legionella reduseresMindre fukt- og muggskader som følge av redusert kondens

- Derfor håper vi at statsråden vil ta initiativ til ytterlige forbedring av standarden, slik at vi snart kan være på nivå med den svenske, sier Lars Fillip Kolbu.